Βολουδάκης: Ξημερώνει ψηφιακή εποχή στη Δημόσια Διοίκηση

βολουδάκης-ξημερώνει-ψηφιακή-εποχή-σ-14350

voloudakis 1Την κατάργηση 73 από τους συνολικά 700 φορείς της γενικής κυβέρνησης εισηγείται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στα 14 υπουργεία λειτουργούν σήμερα 700 διαφορετικοί φορείς, στους οποίους υπηρετούν συνολικά 13.000 εργαζόμενοι.

Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι οι σχετικές προτάσεις έχουν υποβληθεί στα αρμόδια υπουργεία από τα οποία αναμένεται η δική τους επεξεργασία για τις προτεινόμενες καταργήσεις.

Στο μεταξύ συνήλθε το επιτελικό όργανο, το οποίο έχει την ευθύνη για την πλήρη ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, τόσο όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και επιχειρήσεις όσο και την ενδοκυβερνητική συνεργασία.

Ο στόχος αυτός επιδιώκεται με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και τη σφαίρα της ιδιωτικής τους ζωής και θα υλοποιηθεί με δύο έργα- πυλώνες :

  • Το πρώτο, αφορά τη δημιουργία νέας πλατφόρμας παροχής ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες και επιχειρήσεις, για το οποίο έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός (CRMS – Citizen Relationship Management System).
  • Το δεύτερο, αφορά την πλατφόρμα της ενδοκυβερνητικής συνεργασίας (σύστημα G – G) και προκηρύσσεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Πρόκειται για πλήρεις πλατφόρμες με μεγάλους χρόνους υλοποίησης. Τελική παράδοση των έργων εκτιμάται στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Στον τομέα της ενδοκυβερνητικής συνεργασίας, προκηρύσσεται εντός των επομένων ημερών και μεγάλο τμήμα του έργου της δημιουργίας συστήματος δημοσιονομικού ελέγχου (ERP) προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ.

 Δράσεις άμεσης υλοποίησης: Απλούστευση διαδικασιών στην πράξη.

  • 1. Ψηφιακή υπογραφή σε όλα τα Υπουργεία
  • 2. Ηλεκτρονική ενημέρωση ληξιαρχείων – ασφαλιστικών ταμείων
  • 3. Αυτόματη αδειοδότηση επαγγελμάτων παροχής υπηρεσιών
  • 4. Ψηφιοποίηση ορισμένων από τις πλέον γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • 5. Ηλεκτρονικές Πληρωμές
  • 6. Θεσμικές ρυθμίσεις απαραίτητες για την υλοποίηση όλων των ανωτέρω

Στην επιτροπή Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μετέχουν  ο Μανούσος Βολουδάκης, Υφυπουργός ΔΜΗΔ,ο  Γιώργος Μέργος, Γενικός Γραμματέας ΥΠΟΙΚ,και ο Δημήτρης Πτωχός, Προιστάμενος Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook