Βοήθεια ζητούν οι φοιτητές της Κρητικής Εστίας

βοήθεια-ζητούν-οι-φοιτητές-της-κρητικ-35655

kritiki estiaΜεγάλο οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Κρητική Εστία, η οποία λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Αθήνα. Αποτέλεσε και αποτελεί καταφύγιο για αρκετούς φοιτητές από το νησί που σπουδάζουν στην Πρωτεύουσα.

Η εστία όμως, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ν΄ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Όπως αναφέρει σε επιστολή που εστάλη σε όλους τους Φορείς αλλά και τις συλλογικότητες της Κρήτης, «αυτή τη στιγμή η Εστία αντιμετωπίζει λειτουργικό πρόβλημα ενώ αρκετοί από τους 120 φοιτητές που διαμένουν εκεί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα καθώς δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Εμείς σαν συμβούλιο του Σ.Ο.Κ.Ε. προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους φίλους μας, τους συνοικοτρόφους μας, το ίδρυμα και το Διοικητικό Συμβούλιο του, που καταβάλλουν προσπάθειες για να το κρατήσουν ζωντανό.

Για αυτό λοιπόν συντάξαμε αυτήν την επιστολή ώστε να σας πούμε ότι χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας γνωρίζοντας ότι οι Κρήτες είναι πάντα ενωμένοι και βοηθούν στα δύσκολα.

Η βοήθεια δεν χρειάζεται να είναι μόνο χρηματική, μπορεί να είναι και σε μορφή τροφίμων καθώς είμαστε σε μία Κρητική Εστία, χωρίς κρητικά προϊόντα στη διάθεση των παιδιών.

Λάδι, Ελιές, Τυριά, Λαχανικά, Φρούτα, Κρέας είναι από τα είδη που η Κρήτη διαθέτει σε τεράστιο βαθμό και ελπίζουμε ότι ένα μέρος από αυτά θα μπορεί να διατίθεται στα Kρητικόπουλα που σπουδάζουν στην Αθήνα.»

Αξίζει να σημειωθεί πως, οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φοιτητών της Κρητικής Εστίας, ήταν το Δημοτικό Σχολείο Ζωνιανών, με τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι συγκέντρωσαν και έστειλαν στην Εστία ογδόντα κιλά ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook