Βιρβιδάκης για Αγίους Αποστόλους | «Ο Σκουλάκης καπηλεύεται τον αγώνα μου»

βιρβιδάκης-για-αγίους-αποστόλους-ο-σ-9742

agioi apostoloiΓια την παραχώρηση των Αγίων Αποστόλων μίλησε το πρωί στον SUPER FM 89.6 ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Όπως τόνισε,«είναι δυνατόν για το θέμα αυτό να γίνεται διαμάχη μεταξύ των Δημοτικών παρατάξεων. Είχα δώσει μάχη στο ΤΑΙΠΕΔ να μην συμπεριληφθούν οι Άγιοι Απόστολοι σε ιδιώτες.

Σήμερα, είναι μεγάλη ημέρα για τον Δήμο και για τα Χανιά. Εγώ ευχαρίστησα όλες τις Δημοτικές παρατάξεις αλλά και τους πολίτες των Χανίων για τον αγώνα που έκαναν.

Όλες οι Δημοτικές παρατάξεις υιοθέτησαν το αίτημα μου, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο κ. Ασκούνης, τον οποίο πήρα τηλέφωνο και του έθεσα το ζήτημα, το οποίο και έκανε δεχτό. 

Εγώ αυτά είπα, τίποτα παραπάνω. Από σήμερα έχουμε ένα θέμα, το οποίο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με σιγουριά». Σημείωσε ο κ. Σκουλάκης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, μιλώντας σήμερα στον SUPER FM 89.6

Ανέφερε ότι, «να ξεκαθαρίσω κάτι. Προσωπικά ποτέ δεν αμφισβήτησα τις προσπάθειες των άλλων, αλλά δεν μου αρέσει να αμφισβητούν και τις δικές μου προσπάθειες. Αποφάσισε η τότε κυβέρνηση στις αρχές του 2012, να δώσει ογδόντα τρία ακίνητα του ΕΟΤ στις Περιφέρειες.

Από εκεί και πέρα με ενέργειες που κάναμε εμείς στην ΚΕΔΕ καταφέραμε ν’ αλλάξουμε μέσα στην βουλή το Νόμο και τα ογδόντα τρία αυτά ακίνητα αντί για τις Περιφέρειες, παραχωρήθηκαν στους Δήμους. Ένα από αυτά τα ογδόντα τρία ακίνητα είναι και αυτό των Αγίων Αποστολών.

Οι Χανιώτες, διεκδικούσαν πάντα τους Αγίους Αποστόλους, ο καθένας έπαιξε τον δικό του ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα οφείλεται καθαρά στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας έχω την τιμή να συμμετέχω για τέταρτη συνεχή τετραετία.

Η ένσταση μου είναι ότι, ο καθένας μπορεί να λέει για τις προσπάθειές του, αλλά δεν μπορεί να αγνοεί τους αγώνες και τις προσπάθειες των άλλων, αλλά ούτε να καπηλεύεται, θα μου επιτρέψετε την φράση τον αγώνα των άλλων».

Για τ’ αναξιοποίητα κτίρια

Στο μεταξύ ο κ. Βιρβιδάκης, αναφέρθηκε και στην ερώτηση που κατέθεσε στην βουλή για τ’ αναξιοποίητα κτίρια του Δημοσίου  υποστηρίζοντας πως,«πρέπει να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου γενικά καθώς το ένα υπουργείο δεν αναγνωρίζει το άλλο για παράδειγμα από τ’ αναξιοποίητα κτίρια των Χανίων το πρώην Ψυχιατρείο Χανίων, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τις αυξημένες ανάγκες στον τομέα της υγείας και της παιδείας στο Νομό μας.

therapeutirio psixikon pathiseonΠαράλληλα, τα πρώην αστυνομικά τμήματα, θα πρέπει να δοθούν στην τοπική κοινωνία και να γίνουν είτε περιφερειακά είτε τοπικά ιατρεία.

Επίσης,  ν’ αξιοποιηθεί το πρώην κτίριο του ΙΚΑ που δόθηκε στο Δημόσιο αλλά δεν πρέπει να πληρώνει ενοίκιο ο Δήμος Χανίων στο Δημόσιο, αλλά να το αξιοποιήσει και να το έχει σε μια καλύτερη κατάσταση για να στεγαστεί το Μουσικό Σχολείο, ούτως ώστε να μην ρημάζει η Δημόσια περιουσία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook