Βιρβιδάκης: Δικό μου έργο το πόρτα – πόρτα | Απάντηση Δήμου Χανίων | Άντε πάλι τα ίδια…

βιρβιδάκης-δικό-μου-έργο-το-πόρτα-πό-25560

porta porta 1

Για το πρόγραμμα “Πόρτα-Πόρτα” το οποίο  εφαρμόζεται ήδη στην παλιά πόλη, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Δήμαρχος Χανίων κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

VIRVIDAKHS 1

Θεωρώ υποχρέωσή μου να υπενθυμίσω τα εξής:

• Η πράξη ‘‘Δράσεις διαλογής και ανακύκλωσης παραγομένων απορριμάτων – συλλογή Πόρτα – Πόρτα’’, εντάχθηκε στον άξονα προτεραιότητας 7 – ‘‘Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης’’ του ‘‘Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013’’ στο πλαίσιο του ‘‘Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) Παλιάς Πόλης Χανίων’’ στις 7 Δεκεμβρίου 2010 με την Α.Π. 5259/7-12-2010 του τότε Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιου Καρούντζου.

• Το ‘‘ΟΣΑΑ Παλιάς Πόλης Χανίων’’ εγκρίθηκε στις 9 Αυγούστου 2010 με την 3685/9-8-2010 απόφαση του τότε Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιου Καρούντζου.

Δηλαδή, όλα τα παραπάνω εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας, μετά από ολοκληρωμένες προτάσεις μας.

Για το ΟΣΑΑ της Παλιάς Πόλης Χανίων προβλέπω ότι θα επανέρχομαι συχνά για να υπενθυμίζω ποιος ενέταξε και ποιος απένταξε έργα».

>>>>>>>> To Zarpa.gr στο email σου από το feedburner της google

Άμεση ήταν η απάντηση του Δήμου Χανίων. 

skoulakis 1Σε απάντηση της σημερινής δήλωσης του βουλευτή Χανίων και πρώην Δημάρχου Χανίων, κ. Κ. Βιρβιδάκη, σχετικά με τις εντάξεις έργων της Παλιάς Πόλης στο ΕΣΠΑ, επισημαίνονται τα εξής:

“Ο κ. Βιρβιδάκης για μία ακόμη φορά φαίνεται να «αγνοεί» το ότι από τη «σύλληψη» της ιδέας ενός έργου έως την ένταξη αυτού στο ΕΣΠΑ και την υλοποίηση του, υπάρχει τεράστια απόσταση…. Κανείς δεν αμφισβητεί το ότι η έγκριση του Σχεδίου Αστικών Αναπλάσεων (ΟΣΑΑ) της Π. Πόλης των Χανίων έγινε επί θητείας κ. Βιρβιδάκη.

Αυτό ωστόσο το οποίο αποκρύπτει ο κ. Βιρβιδάκης είναι το ότι το εν λόγω Σχέδιο περιλάμβανε προτάσεις έργων – θεωρητικού χαρακτήρα – αφού για κανένα προτεινόμενο έργο – πλην αυτό της ΔΕΔΙΣΑ (πόρτα – πόρτα) – δεν υπήρχαν ολοκληρωμένες μελέτες (αρχιτεκτονικές, στατικές περιβαλλοντικές, ηλεκτρομηχανολογικές, κ.α.), εγκρίσεις ή αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες αρχές ούτως ώστε τα έργα αυτά να μπορούν να χαρακτηριστούν ως ώριμα για υποβολή και ένταξη στο ΕΣΠΑ. Οι μελέτες των έργων, οι εγκρίσεις και οι αδειοδοτήσεις που απαιτούνταν έγιναν από την παρούσα Δημοτική Αρχή ώστε να μπορέσουν τα έργα τα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ (Π.Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013) και να χρηματοδοτηθούν μέσω αυτού.

Αυτό αποδεικνύεται και από τις ημερομηνίες ένταξης των έργων που αφορούν την Παλιά Πόλη στο ΕΣΠΑ και οι οποίες είναι – για όλα τα έργα πλην αυτό της ΔΕΔΙΣΑ – τα έτη 2011 και 2012. Αυτό δε μπορεί να το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε πολίτης ανατρέχοντας στις αποφάσεις ένταξης των εν λόγω έργων στην ιστοσελίδα της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης (http://www.pepkritis.gr)”

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook