Βικτόρια Χίσλοπ: Σας λένε τεμπέληδες γιατί ζηλεύουν τον ήλιο σας | Πέστα χρυσόστομη…

βικτόρια-χίσλοπ-σας-λένε-τεμπέληδες-γ-25047

hislop-book_h_633_451Μια συνέντευξη με αναφορές στο μύθο της «ελληνικής τεμπελιάς», την γενναιοδωρία των Ελλήνων και την παραπληροφόρηση στο εξωτερικό μίλησε η αγαπημένη συγγραφέας στο Έθνος της Κυριακής.

Υπερασπιζόμενη την εργατικότητα των Ελλήνων η Βικτόρια Χίσλοπ δηλώνει: «Νομίζω ότι οι γενικεύσεις είναι πάντα επικίνδυνες όταν αφορούν εκατομμύρια ανθρώπους. Θα έλεγα ότι οι περισσότεροι Έλληνες φίλοι μου δουλεύουν πολύ πιο σκληρά από τους Βρετανούς φίλους μου και με πολύ μικρότερες αμοιβές» ενώ όσων αφορά στους σκληρούς χαρακτηρισμούς που έχουν ακουστεί για τους Έλληνες κατά καιρούς σχολιάζει «Υπάρχουν δύο βερσιόν του Έλληνα: η καλοκαιρινή και η χειμερινή. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι Έλληνες αναγκαστικά είναι πιο χαλαροί. Πιστέψτε με, τη μία μέρα του χρόνου που βγάζει ήλιο στην Αγγλία κανένας δεν πάει στη δουλειά αλλά για ηλιοθεραπεία. Οπότε νομίζω ότι η ταμπέλα «τεμπέλης» προέρχεται από τη ζήλια για τον καιρό σας.»

Συζητώντας για την άποψη των Άγγλων για την Ελλάδα η συγγραφέας επισημαίνει: « Τους τελευταίους μήνες οι άνθρωποι εδώ έχουν γίνει πολύ περισσότερο συμπονετικοί προς τους απλούς Ελληνες που υποφέρουν. Οι απόψεις των Αγγλων επηρεάζονται από τα μίντια και το BBC που έχουν καλύψει εκτενώς και σε μεγάλη κλίμακα και βάθος το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας.»

Όσο για τον αν έχει αλλάξει η φύση του Έλληνα λόγω κρίσης σχολιάζει: «Βλέπω τις ίδιες αξίες, όπως καλοσύνη και γενναιοδωρία, όπως και παλιά. Οταν είμαι στην Ελλάδα, δίνω κάθε φορά σκληρή μάχη για να πληρώσω το ποτό ή το γεύμα μου. Στο Λονδίνο οι περισσότεροι προσπαθούν να αποφύγουν να πληρώσουν τον λογαριασμό (αλλιώς θα μοιραστεί μέχρι το τελευταίο σεντ σε ίσα μερίδια), ενώ στην Ελλάδα οι άνθρωποι σκοτώνονται για το ποιος θα κεράσει. Η διαφορά αυτή τα λέει όλα.»

Σε ότι αφορά ο ρόλος της ως πρέσβειρα της Ελλάδα εκείνη λέει: «Αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω την Ελλάδα, τότε είναι σίγουρα μια ευλογία που έχω αυτό τον ρόλο. Και το μόνο που μπορώ να κάνω πραγματικά είναι να επαναλαμβάνω το μήνυμα στη χώρα μου και στις άλλες που επισκέπτομαι για να προωθήσω τα βιβλία μου»

 

Πηγή: Έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook