Βιβλική καταστροφή στις Φιλιππίνες | Photos + video

βιβλική-καταστροφή-στις-φιλιππίνες-photos-107247

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τον τυφώνα νεκρούς Χαϊγιάν, ίσως τον ισχυρότερο τυφώνα όλων των εποχών που χτύπησε τις προηγούμενες ημέρες τις Φιλιππίνες.

fil1 Ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας Mar Roxas δήλωσε ότι το μέγεθος της επιχείρησης ανακούφισης που απαιτείται τώρα είναι τεράστιο καθώς σε μερικές περιοχές το μόνο που άφησε πίσω του ο τυφώνας Χαιγιάν είναι λάσπη και συντρίμμια.

fil2«Από ένα ελικόπτερο, μπορείτε να δείτε την έκταση της καταστροφής. Από την ακτή και σε βάθος ενός χιλιομέτρου προς την ενδοχώρα, δεν υπάρχουν όρθιες δομές. Ήταν σαν ένα τσουνάμι», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Δεν ξέρω πώς να περιγράψω αυτό που είδα. Είναι τρομακτικό», συμπλήρωσε.

fil3Όπως ανέφερε ο περιφερειακός αστυνομικός διοικητής της επαρχίας Λέιτε, Ελμέρ Σόρια, ο τυφώνας κατέστρεψε περίπου το 70% με 80% της περιοχής που ήταν στην πορεία του.

fil5Ο Χαϊγιάν που στο πέρασμα του συνοδευόταν από ριπές ανέμων με ταχύτητα περίπου 275 χιλιόμετρα την ώρα, προκάλεσε επίσης τεράστια κύματα 5 έως 6 μέτρα ύψους που απέβησαν καταστροφικά.

Ο τυφώνας που ήταν κατηγορίας 5 όταν χτύπησε τις Φιλιππίνες, κινείται τώρα εξασθενημένος προς το Βιετνάμ.

fil4

 

Πηγή: lifo

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook