Βενιζέλος: Στηρίζουμε την κυβέρνηση

βενιζέλος-στηρίζουμε-την-κυβέρνηση-4151

«Είπαμε ότι στηρίζουμε κυβέρνηση τετραετίας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αυτό θα κάνουμε» δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το μεσημέρι, στην Ιπποκράτους.

Την απόφασή του αυτή αναμένεται να υποστηρίξει και στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με κεντρικό επιχείρημα ότι τη στήριξη της κυβέρνησης επιβάλλει η θέση του ΠΑΣΟΚ «ως εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με ασφάλεια και προοπτική».

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ώστε να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές βελτιώσεις πριν την οριστικοποίηση των μέτρων, προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του ως το Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου.

«Το ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων του τόπου, η κάθε μία από τις οποίες διατηρεί την ιδεολογική και πολιτική της φυσιογνωμία. Αυτή η κυβέρνηση σχηματίστηκε μετά τις εκλογές και αυτήν το ΠΑΣΟΚ στηρίζει με προοπτική τετραετίας» φέρεται ειπών ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις του κ. Βενιζέλου στην αμερικανική πρωτεύουσα, αφορούσαν κυρίως το «μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους», από το οποίο, όπως τονίζουν, «θα εξαρτηθεί ουσιαστικά και η έκβαση της πολιτικής διαπραγμάτευσης», η οποία θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup. Και, όπως τονίζουν, «από τη βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται ουσιαστικά:

-το αν το πακέτο, όπως θα διαμορφωθεί, θα θεωρηθεί αξιόπιστο πολιτικά και οικονομικά από την ελληνική κοινωνία και από τις αγορές, και

-το αν βεβαίως θα είναι πράγματι το τελευταίο, σημείο στο οποίο επιμένει ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook