Βενζινάδες: Επιστολή… στην Τρόϊκα !!!

βενζινάδες-επιστολή-στην-τρόϊκα-4572

«Εξαγγελίες έχουμε ακούσει και άλλες φορές, όμως δεν έχει γίνει κάτι.»

Αυτό ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Νομού Χανίων, Βαγγέλης Κώτσος, μιλώντας στο SUPERFM 89.6.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εκκρεμούν υπουργικές αποφάσεις από το παρελθόν, που δεν έχουν υλοποιηθεί. Ακούσαμε για τοποθέτηση GPS σε όλα τα μέσα μεταφοράς των καυσίμων.

Επιτρέψτε μου, να σας πω, ότι αυτό δεν σημαίνει και πάρα πολλά πράγματα, πέρα από το γεγονός, ότι μας δείχνει την διαδρομή του βυτιοφόρου, αν όμως δεν τοποθετηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα στο όχημα, δεν θα δούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η λαθρεμπορία γίνεται κυρίως με πλοίο, αν κατά την διάρκεια της διαδρομής, συμβεί οτιδήποτε, χωρίς να παρεκκλίνει της διαδρομής του, αυτό δεν μπορεί να στο κατοχυρώσει κανείς.

Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι η μαφία του πετρελαίου είναι η μεγαλύτερη του υπάρχει. Σχετικά με τις εξαγγελίες του κ. Χατζηδάκη, έχω να σχολιάσω, ότι, κάποια από τα μέτρα είναι προς στη σωστή κατεύθυνση, άλλα πρέπει να διευκρινιστούν και το κυριότερο μένει να εφαρμοστούν.

Γιατί αυτό που λέγεται πως, σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα έχουν εφαρμογή τα νέα μέτρα, μέχρι τον Μάρτιο του 2013, είναι ουτοπικό, χρονικά δεν γίνεται.»

Σε ότι αφορά την κατάργηση της βενζίνης super (LRP) ο Βαγγέλης Κώτσος, υποστήριξε πως, «η κατανάλωση του συγκεκριμένου τύπου βενζίνης είναι πάρα πολύ μικρή και δεν συμφέρει ούτε τα πρατήρια υγρών καυσίμων, να έχουν αποθέματα του εν λόγω προϊόντος  στις δεξαμενές τους, καθώς η εξαέρωση του, είναι πολύ μεγάλη, συν ότι το καύσιμο αυτό, κοστίζει παραπάνω.»

Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Χανίων, σημείωσε πως,

«δεν υπάρχει καθόλου κίνηση στην αγορά, αφού δεν υπάρχει ζήτηση. Ευελπιστούμε ότι, στα μέσα του χειμώνα, όταν το κρύο θα είναι μεγαλύτερο, τότε ενδεχομένως θ’ αρχίσει και η ζήτηση, των 200 έως 300 ευρώ, όχι λίτρα και αυτό προβληματίζει τους συναδέλφους μας, πολλοί από τους οποίους, σκέπτονται να μην κάνουν καθόλου διανομή πετρελαίου θέρμανσης, αφού τα έξοδα είναι μεγαλύτερα από τα έσοδα.»

Παράλληλα, ο κ. Κώτσος, αναφέρθηκε και στην επιτροπή των συστημάτων εισροών-εκροών, η οποία όπως είπε, «έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και ο γενικός γραμματέας του αρμόδιου υπουργείου, ο κ. Κομνηνός, μας έβαλε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι  διότι η Τρόικα, το έβαλε ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόση και έπρεπε, αυτή η επιτροπή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της, κάτι το οποίο είναι αδύνατον.

Στο σημείο αυτό, θέλω να πω, ότι όλα όσα εξήγγειλε χθες το υπουργείο, οφείλονται στην επιστολή που είχαμε στείλει πρόσφατα, ως Ένωση Βενζινοπωλών Χανίων στην Τρόικα και η οποία κινητοποίησε την όλη κατάσταση, αφού στάλθηκε σε Φρανκφούρτη, Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη. Λυπάμαι, γιατί όσο καιρό εκθέταμε τα προβλήματα στους υπουργούς της χώρας, δεν έκαναν τίποτα και δραστηριοποιήθηκαν, μόλις τους, το ζήτησε η Τρόικα.»

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook