Βγήκαν «κρητικά μαχαίρια» στην Βουλή για τα «μάτια» του Αεροδρομίου Χανίων

βγήκαν-κρητικά-μαχαίρια-στην-βουλή-56959

xatzidakis_markogiannis_airport

Σύγκρουση «κορυφής» για το Αεροδρόμιο Χανίων στη βουλή

Σύγκρουση στη Βουλή ανάμεσα στο Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη προκάλεσε η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου των Χανίων ανοίγοντας και πάλι την πληγή Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής μετέφερε την κατηγορηματική αντίθεση των φορέων των Χανίων στην παραχώρηση του Αεροδρομίου » Δασκαλογιάννης» προειδοποιώντας για σφοδρές και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις αν το σχέδιο αυτό προχωρήσει.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υπαναχώρησης, η σύμπραξη ιδιωτών αποσκοπεί στην αναβάθμιση της λειτουργίας του αεροδρομίου, που δεν μπορεί να γίνει με κρατικές δαπάνες», ήταν η απάντηση του Κώστα Χατζηδάκη, ο οποίος προσπάθησε σε κάθε τόνο να αποσυνδέσει την παραχώρηση του Αεροδρομίου Χανίων από τον τρόπο λειτουργίας του Νίκος Καζαντζάκης που εξακολουθεί κόκκινο πανί για τους φορείς της Δυτικής Κρήτης.

AERODROMIO
«Θα αυξηθεί το κόστος για τις εταιρίες»

Και αυτό γιατί αν το αεροδρόμιο Χανίων περάσει σε ιδιώτες, όπως είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης, θεωρείται βέβαιο πως το κόστος για τις αεροπορικές εταιρίες θα αυξηθεί, με συνέπεια να στρέψουν και πάλι το ενδιαφέρον τους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», παρά το γεγονός ότι στην απάντηση του ο Υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε στοιχεία που χαρακτηρίζουν υπερκερασμένο το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

aerodromio irakleio

Αίσθηση πάντως προκαλεί η αποστροφή του αντιπροέδρου της Βουλής ο οποίος στην οξύτατη τοποθέτηση του ανέφερε πως το νέο διεθνές αεροδρόμιο του Καστελίου θα παραμείνει στα χαρτιά.

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook