Σάββατο 20.30 με 21.30 η Κρήτη σβήνει τα φώτα, συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης»

σάββατο-20-30-με-21-30-η-κρήτη-σβήνει-τα-φώτα-συμ-42362

ΓΗΗ  «Ώρα της Γης» γιορτάζεται από εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο και φέτος.  Tο μήνυμα που στέλνει φέτος η WWF Ελλάς είναι ότι «δεν σβήνουμε απλώς τα φώτα. Προκαλούμε τον κόσμο να δεσμευτεί για μία καλύτερη ζωή σε έναν ζωντανό πλανήτη!»

Η χώρα μας  για πέμπτη χρονιά πρόκειται να πρωταγωνιστήσει εκ νέου στην «Ώρα της Γης», σβήνοντας για μια ολόκληρη ώρα τα φώτα! Έτσι  δίνουμε το μήνυμα μας στην παγκόσμια κινητοποίηση  κατά της αλλαγής του κλίματος και στη δημιουργία πρωτοβουλιών για  το περιβάλλον και την κοινωνία.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην παγκόσμια αυτή κινητοποίηση στην «Ώρα της Γης  και σήμερα Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στις 8:30 το βράδυ θα προχωρήσει στο σβήσιμο του φωτισμού στο κεντρικό κτίριο στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

ora gis xania

Στο μεταξύ και ο Δήμος Χανίων, συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά στην πρωτοβουλία που διοργανώνει η WWF – Ελλάς «Η Ώρα της Γης». Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους πολίτες του τόπου μας να συνδράμουν ενεργά την παγκόσμια αυτή προσπάθεια ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Με σύνθημα μας «στα Χανιά δεν σβήνουμε μόνο τα φώτα…» ο Δήμος Χανίων προ(σ)καλεί όλους τους δημότες, τo Σαββάτο 23 Μαρτίου, να ξεκινήσουν μια εκστρατεία προστασίας του περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου υιοθετώντας μια σειρά από δράσεις-πρωτοβουλίες:

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

09:30: ο Δήμος Χανίων μαζί με επιχειρηματίες των οδών και πεζόδρομων της πόλης (Ποτιέ, Μουσούρων, Χρυσάνθου Επισκόπου και Τσουδερών ) υιοθετούν πολύχρωμα φυτά και τα προστατεύουν.

11:00: ο Δήμος Χανίων μαζί με καταστηματάρχες της πλατείας 1866, φυτεύουν δεκάδες πολύχρωμα φυτά, περιμετρικά της πλατείας, τα υιοθετούν και τα προστατεύουν.

20:30 «Κλείνουμε τα φώτα, για 1 ώρα!»

Σας προσκαλούμε όλους να κάνετε το ίδιο!! φυτέψτε, υιοθετήστε, προστατέψτε, σε συνεργασία και με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη της υπηρεσίας Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook