Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης από το 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου

αφιέρωμα-στα-100-χρόνια-από-την-ένωση-της-53488

enosis kritiΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013», σήμερα Πέμπτη στις 9μ.μ. στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», το 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα:

«100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης: Ιστορικές Μνήμες και Παράδοση»

Η «διαδρομή» του Κρητικού Ζητήματος και η επίλυσή του (Ένωση) μέσα από τρεις κορυφαίες επαναστάσεις (1866, 1897, 1905).

Τα παραπάνω ιστορικά γεγονότα εκφράζονται καλλιτεχνικά από τους μαθητές του προγράμματος με εναλλαγή παραδοσιακού τραγουδιού – ριζίτικου και χορού, ενώ παράλληλα διανθίζονται από ιστορικές αφηγήσεις και μαρτυρίες με αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ

Επίσης, αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου στις 9μ.μ. στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», το 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου θα παρουσιάσει τρία μονόπρακτα σχετικά με τη σχολική ζωή: «Η πανσοφούλα», του Χ. Σακελλαρίου «Το ιδιαίτερο», «Κι εμείς καλύτεροι» του Β. Αναστασιάδη.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Τέλος, το Σάββατο 20 Απριλίου στις 8μ.μ., στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων θα πραγματοποιήσει θεατρική παράσταση με το έργο «Σώπα? Δάσκαλε».

Κάνοντας ένα νοερό ταξίδι στον χώρο της νεοελληνικής λογοτεχνίας με αποσπάσματα έργων του 19ου και 20ου αι., τονίζουμε τα στοιχεία που χαρακτήριζαν την παλιότερη παιδαγωγική μεθοδολογία με τη μονομέρεια, τον δογματισμό της, την έλλειψη εμπιστοσύνης και τη δασκαλοκεντρική θεώρηση της διδασκαλίας που τη διέκρινε.Αντιπαραβάλλοντας αυτά τα στοιχεία στηριζόμενοι σε δημιουργημένα κείμενα από τους μαθητές μας σχετικά με το σύγχρονο σχολείο, αναδεικνύονται οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας που θέτουν ως κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας το μαθητή, στον οποίο ο δάσκαλος θα πρέπει να δώσει πρωτοβουλίες κι ευκαιρίες αυτενέργειας.

 

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook