Αυτό μας έλειπε… Πρόστιμο 400 ευρώ σε όσα οχήματα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

αυτό-μας-έλειπε-πρόστιμο-400-ευρώ-σε-όσα-107454

kteo elegxos

Δεν έφθαναν τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελείας, έρχονται τώρα και τσουχτερά πρόστιμα για το ΚΤΕΟ

Τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών επεξεργάζονται σχέδιο, το οποίο θα προβλέπει πρόστιμα έως 400 ευρώ για τα οχήματα που δεν έχουν περαστεί από ΚΤΕΟ!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πάνω από 2,5 εκ. ΙΧ και φορτηγά και περίπου 750.000 δίκυκλα δεν έχουν περάσει τον σχετικό έλεγχο, δημιουργώντας «κενό» πάνω από 400 εκ. ευρώ στα κρατικά έσοδα αλλά και κινδύνους για την οδική ασφάλεια.

Οι σκέψεις στα δύο υπουργεία, που βρίσκονται σε στενή συνεργασία για το θέμα, είναι να ανανεώνονται και να ελέγχονται καθημερινά τα στοιχεία των ελέγχων από τα ιδιωτικά και τα δημόσια ΚΤΕΟ, με στόχο να διαμορφωθεί μια δεξαμενή μέσω του online μηχανογραφικού συστήματος από την οποία θα μπορούν εύκολα και με ασφάλεια να εντοπιστούν οι παράνομοι ιδιοκτήτες οχημάτων.

Το πρόστιμο θα είναι τσουχτερό αφού θα ανέρχεται -όπως προείπαμε- στα 400 ευρώ, ωστόσο εάν ο ιδιοκτήτης το πληρώσει εντός 10ημέρου τότε θα μειώνεται στο 1/8 της τιμής, δηλαδή στα 50 ευρώ.

Πάντως, υπάρχουν σκέψεις στο υπουργείο μεταφορών να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ τα τελευταία (λίγα) χρόνια και όσους συστηματικά απέφευγαν να περάσουν το ΙΧ τους από έλεγχο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook