Το μυστικό σχέδιο Σαμαρά για επενδύσεις

το-μυστικό-σχέδιο-σαμαρά-για-επενδύσε-7391

Ύστερα από μήνες συσκέψεων, με τεχνοκράτες και εμπειρογνώμονες πάνω σε θέματα προσέλκυσης κεφαλαίων, ο πρωθυπουργός πήγε στις Βρυξέλλες με ένα ξεκάθαρο πλάνο ανάπτυξης, μέσω των ξένων επενδύσεων.

Το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά, που φέρει την κωδική ονομασία «Κογιότ εναντίον Μπιπ-Μπιπ» απαντάει για πρώτη φορά με ένα ρεαλιστικό τρόπο στα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και στις δυσλειτουργίες που χρόνια τώρα δυναμιτίζουν κάθε επενδυτική προσπάθεια.

Χωρίς να χάνει τον καιρό του με ευχολόγια για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που ποτέ δεν πρόκειται να γίνουν και έχοντας λάβει υπόψιν του το γεγονός ότι ακόμα και αν μηδενιστούν τα μεροκάματα, πάλι κανείς δεν θα θέλει να επενδύσει σε χώρα όπου κυριαρχεί το «γρηγορόσημο» και οι «πολιτικές εξυπηρετησούλες», το σχέδιο τα ξεπερνάει όλα αυτά με μια απλή πρακτική λύση: Τη διάσειση του υποψήφιου επενδυτή.

Το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά φέρει την κωδική ονομασία «Κογιότ εναντίον Μπιπ-Μπιπ»

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ή κάποιος της απόλυτης εμπιστοσύνης του θα έχει στήσει ενέδρα ισορροπώντας σε ένα σκοινί, που θα είναι τεντωμένο πάνω σε ένα φαράγγι και θα περιμένει να περάσει από κάτω ο επενδυτής. Μόλις περάσει, θα του ρίξει το αμόνι στο κεφάλι, αφήνοντάς τον αναίσθητο και πρόθυμο να κάνει ό,τι του πούμε.

Με τη μέθοδο αυτή, επιτυγχάνονται ταυτόχρονα δύο στόχοι: Αφ’ ενός, οι εγχώριοι επιχειρηματίες θα μπορούν να πτωχεύουν άνετα, μεταβιβάζοντας τις περιουσίες τους σε οff shore και παριστάνοντας τους χρεωκοπημένους, χωρίς να το προσέχει κανείς. Αφ’ ετέρου, στις θέσεις εργασίας που θα δημιουργεί ο αφελής ξένος επενδυτής με τη διάσειση, θα μπορούν να βολεύονται (χάρη σε ειδική ρήτρα), κόρες πρώην υπουργών, τηλεπαρουσιάστριες που δεν εκλέχτηαν και άλλες κομματικές μορφές ζωής.

Έτσι, θα ξαναζωντανέψει το πελατειακό σύστημα, θα ξαναπάρουν επάνω τους τα απαξιωμένα (λόγω αδυναμίας μαζικών προσλήψεων) κόμματα και θα κινηθεί ξανά η οικονομία των κρατικών διαφημίσεων, βγάζοντας τη χώρα από την κρίση, αφού κανένας εκδότης δεν θα γκρινιάζει πια.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Νίκος Ζαχαριάδης για το protagon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook