Αυτός είναι ο 28χρονος εγγονός που τεμάχισε τη γιαγιά του

αυτός-είναι-ο-28χρονος-εγγονός-που-τεμάχ-95663

eggonosΤαινία φρίκης θυμίζει η υπόθεση της ανατριχιαστικής δολοφονίας της ηλικιωμένης γυναίκας, το πτώμα της οποίας βρέθηκε τεμαχισμένο, στις 23 Αυγούστου, στη Ραφήνα, που εξιχνιάστηκε έπειτα από μεθοδικές έρευνες της αστυνομίας.

Δράστης της δολοφονίας είναι ο 28χρονος εγγονός της, ο οποίος διαμένει σε σπίτι στην Αρτέμιδα, πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα.

Η υπόθεση ήταν ένας μεγάλος γρίφος για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, αφού ο τεμαχισμός του πτώματος, η προσεκτική συσκευασία των τεμαχισμένων μελών, η απουσία ενδυμάτων και άλλων στοιχείων για την αναγνώρισή του, αλλά και η επιλογή της τοποθεσίας και του κάδου απορριμάτων που επέλεξε ο δράστης, έδειχναν από την αρχή ότι ήθελε να το εξαφανίσει, να μην αναγνωριστεί το θύμα και να καταστρέψει τυχόν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Το θύμα, το οποίο διέμενε στα Πατήσια, παρέμεινε άγνωστο έως τις 14 του Σεπτεμβρίου, για το λόγο αυτό η αστυνομία πριν από λίγες ημέρες είχε δώσει στη δημοσιότητα δύο φωτογραφικές απεικονίσεις του προσώπου της, μετά από ειδική επεξεργασία ανασύνθεσης.

Πώς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι

Το κουβάρι για την εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε ουσιαστικά με τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας.

Η κόρη της και μητέρα του δράστη άρχισαν να αναζητούν την ηλικωμένη, γιατί, όπως είπαν, είχε καιρό να δώσει σημεία ζωής.

Πήγαν στο σπίτι της και αφού το βρήκε άνω -κάτω, θεώρησε ότι κάποιοι την είχαν ληστέψει και την είχαν εξαφανίσει.

Κατά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ διαπιστώθηκε ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα της ηλικιωμένης μέσα στο σπίτι ταυτίζονταν με αυτά που ελήφθησαν από το τεμαχισμένο πτώμα.

Η έρευνα στράφηκε στο στενό περιβάλλον του θύματος και οι αστυνομικοί δεν άργησαν να φτάσουν στον εγγονό της 84χρονης, ο οποίος έμενε πολύ κοντά στο σημείο όπου είχε βρεθεί το πτώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση όσα κατέθεσε ο δράστης στους αστυνομικούς αιτία της έντονης λογομαχίας με τη γιαγιά του που οδήγησε στη δολοφονία ήταν η επικριτική στάση της ηλικιωμένης για την προσωπική ζωή του 28χρονου.

Ο 28χρονος προσήχθη ως ύποπτος στην Ασφάλεια Αττικής το βράδυ του Σαββάτου και από το δακτυλοσκοπικό έλεγχο προέκυψε ότι βρέθηκαν αποτυπώματά του, τόσο στα πειστήρια που κατασχέθηκαν στον τόπο ανεύρεσης του τεμαχισμένου πτώματος, όσο και στο διαμέρισμα του θύματος.

Καθώς ξετυλιγόταν το κουβάρι προέκυψε, ότι τις πρωινές ώρες της 21ης Αυγούστου 2013 ο δράστης επισκέφθηκε τη γιαγιά του στο σπίτι της, όπου μετά από φιλονικία μεταξύ τους, τη μαχαίρωσε στο λαιμό και στη συνέχεια αποχώρησε, αφού μετέφερε το πτώμα στο μπάνιο.

Το πρωί της επομένης ημέρας επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου αφού τεμάχισε με μαχαίρι και πριόνι το πτώμα, το τοποθέτησε μέσα σε νάιλον σακούλες και σακβουαγιάζ και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του, αρχικά στο σπίτι του και το ίδιο βράδυ στον κάδο απορριμμάτων όπου βρέθηκε.

Μάλιστα, για να αποπροσανατολίσει την έρευνα της Ασφάλειας και να δημιουργήσει την εντύπωση ληστείας, ο δράστης ερεύνησε επιλεκτικά τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσε κοσμήματα, τα οποία πούλησε τις επόμενες ημέρες σε ενεχυροδανειστήρια της περιοχής.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα κοσμήματα, ένα τσεκούρι και πέντε μαχαίρια, καθώς και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι είχε διαφορές με τη γιαγιά του, επειδή τον επέκρινε για τη ζωή που έκανε. Όπως έγινε γνωστό, είναι διαζευγμένος και πατέρας ενός μικρού παιδιού, δεν εργάζεται και συζεί με άλλη γυναίκα με τρία παιδιά.

 

Πηγή : protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook