Αυτός είναι ο Ρώσος που αγόρασε το νησί του Ωνάση

αυτός-είναι-ο-ρώσος-που-αγόρασε-το-νησί-48847

rosos skorpios

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι ο αγοραστής του νησιού του Ωνάση

 

Ποιος είναι ο Ρώσος μεγιστάνας που πήρε στα χέρια του τον θρυλικό «Σκορπιό», το ελληνικό νησί που είναι συνδεδεμένο με τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση; Ο ζάπλουτος ιδιοκτήτης της βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, έπειτα από αναμονή πολλών μηνών, έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, κάνοντας δικό του τον Σκορπιό και το μικρό νησάκι Τσοκάρι από την Αθηνά Ωνάση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Ριμπολόβλεφ είναι ο αγοραστής, η αγορά έχει ήδη συντελεστεί, μέσω μιας αρκετά πολύπλοκης διαδικασίας που «εμπλέκει» νομικά και επιχειρηματικά αρκετό κόσμο στην Κύπρο, στις Βρυξέλλες, στην Γενεύη και στο Λουξεμβούργο. Η ιστορία για την πολυσυζητημένη αγορά είναι μεγάλη. Να σημειωθεί πως η συμφωνία έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό ωστόσο όχι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Ρώσο.

Η μεγάλη του κόρη, Γιεκατρίνα, η οποία είναι μόλις 24 ετών, είναι ήδη ιδιοκτήτρια ενός μοναδικού διαμερίσματος στο Μανχάταν έναντι 88 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ανήκε πριν στον πρώην πρόεδρο της Citigroup, Σάνφορντ Βάιλ. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως το ποσό για τον Σκορπιό δεν ξενίζει τον κροίσο! Η όλη διαδικασία κινήθηκε μέσω του πολύ γνωστού δικηγορικού γραφείου «Γιώργος Κωστακόπουλος και Συνεργάτες», το στέλεχος του οποίου Νίκος Κορογιαννάκης ταξίδεψε αρκετές φορές από τις Βρυξέλλες στην Γενεύη για να ολοκληρώσει την συμφωνία.

Ο Ρώσος ολιγάρχης σκοπεύει να ζήσει το όνειρο στο νησί του Ωνάση με τις δύο όμορφες κόρες του αφήνοντας πίσω όλα τα βάσανα του παρελθόντος. Είτε ένα από αυτά είναι η συμβίωση με την πρώην σύζυγό του Ελένα, ένα διαζύγιο, που, όπως φημολογείται, του στοίχισε… πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, είτε η φυλάκιση του στο παρελθόν για περίπου ένα χρόνο. Ο Ρώσος είχε κατηγορηθεί για την γνωστή υπόθεση με την δολοφονία του, προέδρου της βιομηχανίας χημικών Ντεφτέκχιμικ, Εβγκένι Παντελεϊμόνοφ. Τελικά αποφυλακίστηκε όταν άλλαξε την κατάθεση ένας από τους βασικούς μάρτυρες της πολύκροτης υπόθεσης.

Πηγή: axiaplus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook