Αυξήθηκαν οι υιοθεσίες στην Κρήτη

αυξήθηκαν-οι-υιοθεσίες-στην-κρήτη-36206

ΜΩΡΑΚΙΑΔιπλασιάστηκε  το ενδιαφέρον στην Κρήτη από ζευγάρια που είτε επιθυμούν να υιοθετήσουν, είτε να γίνουν ανάδοχοι κάποιου παιδιού, όπως τονίστηκε σήμερα σε ενημερωτική συνάντηση των Κοινωνικών Λειτουργών της Π.Ε. Χανίων που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως σημειώθηκε στην ενημερωτική συνάντηση, στην Κρήτη μέσα σε τρία χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 40%οι αιτήσεις από ανάδοχους γονείς, ενώ έχουν διπλασιαστεί οι υιοθεσίες.

Για την διευκόλυνση της όλης διαδικασίας η Περιφέρεια Κρήτης προωθεί μάλιστα τη σύνταξη μητρώου ανάδοχων οικογενειών και ενθαρρύνει τις διαδικασίες υιοθεσίας και αναδοχής.

Στην Περιφέρεια υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το θέμα της υιοθεσίας, ανέφερε ο Διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης, τονίζοντας:

«Επιδιώκουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των υιοθεσιών ούτως ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά που βρίσκονται και φιλοξενούνται σε ιδρύματα για την αποιδρυματοποιήση τους».

Ο κ. Επιτροπάκης τόνισε επίσης ότι, “είναι σημαντικό να καταλάβουν οι πολίτες ότι η διαδικασία και το νομικό πλαίσιο της υιοθεσίας γίνεται ευκολότερο και ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ένα παιδί.”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook