Ατελείωτο μπάχαλο με τις επιστροφές ΦΠΑ | Μέχρι 1.218 μέρες ο χρόνος αναμονής

ατελείωτο-μπάχαλο-με-τις-επιστροφές-φ-114794

eforia-elegxos-660_23Τι κι αν έδωσε οδηγίες για επιτάχυνση των διαδικασιών επιστροφής ΦΠΑ ο Χάρης Θεοχάρης, τι κι αν έδωσε εντολές να μην υπάρχει ούτε μια αίτηση σε εκκρεμότητα πάνω από 90 ημέρες. Τα νεώτερα στοιχεία δείχνουν ότι 4.014 αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ παραμένουν σε εκκρεμότητα άνω των 120 ημερών, ενώ το πιο προκλητικό είναι ο μέσος χρόνος αναμονής φτάνει ακόμα και στις 1.218 ημέρες!!!

Αυτό το… ρεκόρ κατέχει η Δ.Ο.Υ. Κιλκίς, η οποία άγνωστο για ποιον λόγο εμφανίζεται να έχει και τις 5 εκκρεμείς αιτήσεις στη… κατάψυξη, ενώ η 5άδα συμπληρώνεται από την Η΄ Θεσσαλονίκης, την Α΄ Περιστερίου, τη Νέων Μουδανιών και τη Γαλατσίου, με το μέσο χρόνο αναμονής να κυμαίνεται από τις 635 έως τις 881 ημέρες και μάλιστα σχεδόν για το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων, που σημειωτέον δεν ξεπερνούν τις 30 και στις τέσσερις Δ.Ο.Υ. Μαζί!!!

Η κατάσταση δεν είναι, όμως, καλύτερη στις υπόλοιπες εφορίες, καθώς επί συνόλου 113 Δ.Ο.Υ., οι 100 έχουν αιτήσεις σε εκκρεμότητα άνω των 90 ημερών, με το μεγαλύτερο «στοκ» να καταγράφεται στη ΦΑΕ Αθηνών, όπου 655 νομικά πρόσωπα αναμένουν επί 423 ημέρες κατά μέσο όρο, επιστροφές περίπου 347 εκατ. ευρώ!!!

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, αυτή τη στιγμή «αραχνιάζουν» στις εφορίες 5.640 αιτήσεις επιστροφών ΦΠΑ, συνολικού ύψους 893,5 εκατ. ευρώ, με το ρυθμό εκκαθάρισης αυτών των αιτήσεων να χαρακτηρίζεται εκ του αποτελέσματος απελπιστικά αργό, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι μέσα σε μια εβδομάδα ΟΛΕΣ οι εφορίες «κατάφεραν» να ξεκαθαρίσουν 282 αιτήσεις, κάτι που σημαίνει ότι κάθε εφορία δεν κατάφερε να εκκαθαρίσει ούτε 3 αιτήσεις!!!

 

Πηγή: iefimerida

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook