Αρχίζει «σαφάρι» κατά της μαύρης εργασίας | Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

αρχίζει-σαφάρι-κατά-της-μαύρης-εργα-94887

ma«Πόλεμο» κατά της φοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας κήρυξε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος προανήγγειλε το μπαράζ ελέγχων που θα ξεκινήσουν από την Κυριακή για την πάταξη της παράνομης απασχόλησης, με ιδιαιτέρως «τσουχτερά» πρόστιμα.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Βρούτσης επεσήμανε πως τα πρόστιμα για την «μαύρη» εργασία θα είναι υψηλά, με το ποσό για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο που δεν εμφανίζεται στις καταστάσεις της επιχείρησης και είναι άνω των 25 ετών διαμορφώνεται στα 10.550 ευρώ, ενώ θα προστίθενται 500 ευρώ αν εκτός από αδήλωτος είναι και ανασφάλιστος ο εργαζόμενος.

Στη συνέχεια, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε πως καταβάλλονται προσπάθειας από πλευράς υπουργείου προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στα εφάπαξ των δικαιούχων, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε πως οι αυξομειώσεις στις επικουρικές συντάξεις στην περίπτωση που γίνουν θα είναι απειροελάχιστες. «Ουσιαστικά, η επικουρική σύνταξη θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Εκτιμώ ότι δεν θα γίνουν μειώσεις», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

 

Πηγή: iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook