Αρναουτάκης: Μετά τον Καναδά, Λονδίνο

αρναουτάκης-μετά-τον-καναδά-λονδίνο-5644

Χρήσιμη και εποικοδομητική η επίσκεψη Αρναουτάκη στον Καναδά για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και τη στήριξη της ομογένειας.

Η «δυνατή Κρήτη παντού» στην Ελλάδα, στην ομογένεια και στις διεθνείς αγορές, με στοχευμένες δράσεις στην εξωστρέφεια, στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού, στον πολιτισμό, στον τουρισμό και στην προώθηση των ποιοτικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, είναι ο κοινός στόχος του Περιφερειάρχη και των ομογενών του Καναδά και της Αμερικής, μ’ εξέχοντα μέλη των οποίων συναντήθηκε ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την παραμονή του στον Καναδά.

Σκοπός των συναντήσεων και των επαφών ήταν η αξιοποίηση των πολλών δυνατοτήτων της Κρήτης, με στόχο το « ξεκλείδωμα» των μεγάλων αγορών του Καναδά και της Αμερικής.

Χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης είχε διαδοχικές συναντήσεις στο Μόντρεαλ, με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας Θάνο Καφόπουλο, τον Πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Γιάννη Μάνο και τον Πρόεδρο του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου (εκπροσωπεί 300 επιχειρήσεις) Ανδρέα Χριστόπουλο, ενώ για την ενίσχυση των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων στον Καναδά και στην Αμερική είχαν προηγηθεί συναντήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με αξιωματούχους της Καναδικής κυβέρνησης, επικεφαλής των ομογενών και επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή τροφίμων.

Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης κατά τις επαφές του με Υπουργούς, βουλευτές, Γερουσιαστές, υψηλούς διπλωμάτες και επιχειρηματίες, τους απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση να επισκεφτούν την Κρήτη, προκειμένου να εδραιωθεί μια στενότερη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Οι ομογενείς του Καναδά και της Αμερικής χαρακτήρισαν ιδιαίτερα χρήσιμες τις επαφές του Περιφερειάρχη και κυρίως αυτές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Καναδικής κυβέρνησης, καθώς -όπως τόνισαν- μπήκαν οι βάσεις για τη μαζική εξαγωγή Κρητικών προϊόντων και άνοιξε ο δρόμος για μια πιο στενή συνεργασία του Καναδά με την Κρήτη και την Ελλάδα. Στο μεταξύ για την ενίσχυση αυτής της σχέσης θ’ ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης, ούτως ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο ουσιαστικό.

Χθες ο κ. Αρναουτάκης στο Δημαρχείο του Μόντρεαλ εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφίας για τη συμπλήρωση 100 χρόνων Κρητικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική έκθεση, που καταγράφει με μοναδικά ντοκουμέντα την εξέλιξη και την πορεία των Κρητικών στη διάρκεια ενός αιώνα. Η σημαντικότητα της εκθεσης αλλά και της παρουσίας των Κρητικών στο Μόντρεαλ, προκύπτει και από το γεγονός ότι το Δημαρχείο φιλοξενεί για πρώτη εκδήλωση φορέα που δεν έχει άμεση σχέση και σύνδεση με τη Δημοτική αρχή.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων και μιλώντας στους παριστάμενους ο κ. Αρναουτάκης, επεσήμανε «Είστε οι πρεσβευτές της Κρήτης στον Καναδά και θα είμαστε πάντα κοντά σας, παρέχοντας σας κάθε στήριξη, η οποία θα ενισχυθεί και μέσα από το Γραφείο Αποδήμων, που συστήνουμε μέσα στην Περιφέρεια. Είστε η καρδιά της Κρήτης και κρατάτε ζωντανά τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, έχοντας συνεχώς υψωμένη τη σημαία της Κρήτης και του Ελληνισμού.

Εκ μέρους του Δήμου μίλησε η Ελληνικής καταγωγής (Σάμος) δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρος (και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου), η οποία ήταν ιδιαιτέρα ένθερμη με την Κρήτη και τους Κρητικούς.

Στα εγκαίνια παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος και ο Ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Λεωνίδας Χουσάκος.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης παρέστη στη Δοξολογία για τα 146 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μόντρεαλ.

Ο κ. Αρναουτάκης αναχωρώντας από τον Καναδά θα βρίσκεται αύριο Δευτέρα στο Λονδίνο, για τη μεγάλη έκθεση τουρισμού, όπου η Κρήτη συμμετέχει με οργανωμένο περίπτερο και παρουσία στελεχών της Περιφέρειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook