Απ’ το αυτί και στην… αξιολόγηση για 180.000 δασκάλους και καθηγητές

απ-το-αυτί-και-στην-αξιολόγηση-για-180-000-22966

daskalos

  •  Ως το Μάρτιο έτοιμο το σχέδιο της αξιολόγησης
  •  Τι προβλέπεται για όσους αποτύχουν
  •  Μόνο με “καλά” και “άριστα” οι προαγωγές στο Δημόσιο

Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα περάσουν από αξιολόγηση και το μέτρο δεν αφήνει έξω καμία κατηγορία. Έτσι 180.000 δάσκαλοι και καθηγητές θα περάσουν από “κρησάρα” η οποία θα κρίνει το μέλλον τους.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας μπαίνει σε διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα και θα πρέπει η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί ως τις 10 Μαρτίου.

Οι εκπαιδευτικοί που θα αξιολογούνται με ¨καλά” και με “άριστα” θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν διευθυντική θέση, ενώ όσοι δεν τα πάνε καλά στις εξετάσεις θα περνούν από μετεκπαίδευση μέσω σεμιναρίων κλπ.

Το τελικό σχέδιο μένει να διαμορφωθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες ωστόσο οι πληροφορίες μιλούν για διαρκή αξιολόγηση.

Κάθε ένα με δύο χρόνια σε επίπεδο μονάδας, από τον διευθυντή του σχολείου και κάθε τέσσερα χρόνια από τον σχολικό σύμβουλο.

Κάθε εκπαιδευτικός θα έχει τον προσωπικό φάκελο αξιολόγησής του με όλη τη διδακτική πορεία του.

Η αξιολόγηση σύμφωνα με τις προτάσεις που υπάρχουν ως τώρα θα αφορά σε πέντε επίπεδα. Το εκπαιδευτικό περιβάλλον, το σχεδιασμό και την προετοιμασία της διδασκαλίας, τη διεξαγωγή και την αξιολόγησή της, αλλά και την υπηρεσιακή συνέπεια και τα τυπικά προσόντα του κάθε εκπαιδευτικού.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook