Update | Λίγο μετά τις 11.00 απέπλευσε το καράβι από Ηράκλειο για Πειραιά

update-λίγο-μετά-τις-11-00-απέπλευσε-το-καράβι-α-28216

festos

«Πράσινο φως» για τη φόρτωση των αγροτικών προιόντων της Κρήτης, δόθηκε στους αγρότες του νησιού και η όλη «επιχείρηση» κράτησε μέχρι αργά το βράδυ

Από νωρίς το απόγευμα, δεκάδες νταλίκες απο την Ιεράπετρα, που ήταν σταθμευμένες στον προβλήτα 6, μπήκαν στο πλοίο, ενώ στη συνέχεια φορτώθηκαν και προϊόντα από την Βιάννο και τη Μεσαρά.

Στο λιμάνι βρίσκονται δεκάδες αγρότες, ο γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Γ.Δεικτάκης και οι δήμαρχοι Βιάννου, Π.Μπαριτάκης, Φαιστού Μ. Πετρακογιώργη και Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης.

Όλοι τους τόνισαν την ανάγκη ύπαρξης ενός πλοίου τρεις φορές της εβδομάδα, το λιγότερο, για τη μεταφορά των προϊόντων τους ενώ ο κ. Δεικτάκης σημείωσε ότι σε όποιον αγώνα κάνουν οι αγρότες, εκείνος θα είναι μπροστάρης…

Οι νταλίκες ζυγίστηκαν κανονικά και μπήκαν στο πλοίο χωρίς προβλήματα ενώ μικροένταση σημειώθηκε αργά το βράδυ, όταν οδηγοί περίπου 20 φορτηγών συνειδητοποίησαν ότι δεν θα ήταν δυνατό να φορτώσουν και αυτοί τα οχήματα του στο πλοίο , λόγω έλλειψης χώρου .

Στο μεταξύ, υποψίες υπήρξαν για έλεγχο μετά από τηλεφώνημα για βόμβα όταν εθεάθησαν σκυλιά στους χώρους του πλοίου!

Δεν πήγε η ΠΝΟ στη συνάντηση

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, ανέφεραν ότι οι ακτοπλόοι είδαν θετικά την προτροπή του υπουργού για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους ναυτεργάτες, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ επισήμαναν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές εταιρείες, εξαιτίας της μείωσης της επιβατικής κίνησης και της έλλειψης ρευστότητας εκ μέρους των τραπεζών.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μιχάλης Σακέλης, ο αντιπρόεδρος των διεθνών πλόων, Σπύρος Πασχάλης και ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ, Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΕΝ όπου αναμένεται να εξεταστεί το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στο μεταξύ η Διοίκηση της ΠΝΟ ζητά την παρέμβαση του υπουργείου για την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλουν πλοιοκτήτριες εταιρείες σε ναυτεργάτες, ενώ κάνει λόγο για συνεχιζόμενη αδιαλλαξία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στο αίτημα για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου το οποίο, όπως τονίζει η ΠΝΟ, θα οδηγήσει δεκάδες ναυτεργάτες στην ανεργία.

Η ΠΝΟ αποφάσισε επίσης τη σύμπτυξη κοινού μετώπου με εργαζόμενους άλλων κλάδων και τους κάλεσε σε κοινή σύσκεψη.

Πάντως, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης προτίθεται να αποστείλει αύριο και νέα επιστολή προς την ΠΝΟ με την οποία θα τους καλεί σε διάλογο.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αρνήθηκε να προσέλθει σε απογευματινή συνάντηση με τον υπουργό θεωρώντας ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια θετική απάντηση στα αιτήματα των ναυτεργατών.

Τα πλοία, λόγω της νέας απεργιακής κινητοποίησης της ΠΝΟ θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 6 αύριο το πρωί (Δευτέρα 4/2) έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης (6/2).

 

Πηγή: cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook