«Από σύμπτωση η εμπλοκή μας στην υπόθεση»

από-σύμπτωση-η-εμπλοκή-μας-στην-υπόθε-39368

papakonstantinou«Η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησης μου δυνατόν – θεωρητικώς – να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον όλων μας» αναφέρουν οι τέσσερις συγγενείς του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στα υπομνήματά τους που απέστειλαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής εξηγώντας τον βασικό λόγο που αρνούνται να παραστούν για κατάθεση. Πέραν αυτών σημειώνουν ότι ενεπλάκησαν στην υπόθεση από «σύμπτωση» και πως οι υποψίες είναι αβάσιμες.

Πιο αναλυτικά, στο υπόμνημα της η κυρία Ελένη Παπακωνστατίνου αναφέρει: «Δηλώνω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Εθνικό Κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αν μη τι άλλο, ο πατέρας μου, Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου, διήνυσε ουσιαστικά την ζωή του ως κοινοβουλευτικός άνδρας, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, ακόμα και σε δύσκολες εποχές. Εν τούτοις, από σειρά άτυχων συμπτώσεων, εμφανίζομαι ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι υποψίες είναι αβάσιμες . Για τις πράξεις αυτές έχω κληθεί και εξεταστεί, ως ύποπτη, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς… Οι πράξεις επι των οποίων με καλείται να εξεταστώ ως μάρτυρας εμπεριέχονται στις πράξεις για τις οποίες εξετάστηκα. Η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησης μου δυνατόν – θεωρητικώς – να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον μου.

Έτσι κατά το νόμο (αρθρ. 223 παρ 4 ΚΠΔ) δικαιούμαι να μην απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Τη χρήση αυτού του δικαιώματος γνωστοποιώ με την παρούσα».

Ακριβώς τα ίδια δηλώνουν και οι άλλοι μάρτυρες Ανδρέας Ρωσσώνης και Συμεών Σικιαρίδης αλλά και η κυρία Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία αν και δεν θεωρείται ύποπτη κάνει χρήση του αρθρ. 222 και 223 παρ 4 του ΚΠΔ.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook