Απόστολος Βουλγαράκης | Το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων θα προχωρήσει

απόστολος-βουλγαράκης-το-έργο-της-επέ-8151

Την αισιοδοξία του, για το έργο επέκτασης της πίστας του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων, παρά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, εξέφρασε μιλώντας σήμερα στο SUPER FM 89.6 ο Αντιπεριφερειάρχης του Νομού, Απόστολος Βουλγαράκης, τόνισε πως,

«το έργο θα προχωρήσει, καθώς στο υπουργείο Υποδομών, ήδη συγκεντρώνουν όλα τα έργα που είναι υπό εκτέλεση, τόσο αυτά που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, όσο και εκείνα που είναι ενταγμένα στις Δημόσιες επενδύσεις. Όσα είναι αδρανή θα τ’ απεντάξουν.

Αυτά τα έγγραφα έχω εγώ, από το υπουργείο που σημαίνει έργα τα οποία είναι έτοιμα κατηγοριοποιημένα, συμβασιοποιημένα ή δημοπρατημένα, αυτά τα έργα θα προχωρήσουν και όσον αφορά τα υπόλοιπα θ’ απενταχθούν.»

Ο κ. Βουλγαράκης, σε ότι αφορά το αεροδρόμιο, σημείωσε πως, «πιστεύω απόλυτα, ότι το έργο το δικό μας, θα προχωρήσει και αυτό το λέω, καθώς είναι ένα μεγάλο έργο, που δίνει ανάσα στην ανάπτυξη όχι μόνο στην Κρήτη αλλά γενικότερα στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ που λέμε ότι σημαίνει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, αν υπάρξει αυτή, γιατί ο μόνος τρόπος είναι αυτός, να υπάρξει ανάπτυξη από τις Δημόσιες επενδύσεις.

Άρα λοιπόν, δεν νομίζω ότι ο υπουργός θα κάνει το λάθος να μην προχωρήσει το έργο. Άλλωστε είναι απόλυτα στο χέρι του.»

Ερωτηθείς,να σχολιάσει πρόσφατα δημοσιεύματα, που του επέρριπταν ευθύνες, ότι με τις δηλώσεις του, επηρέασε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Απόστολος Βουλγαράκης, απάντησε,«τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

Αν οι δηλώσεις μου, είναι τόσο δυνατές, που μπορούν ν’ απεντάσσουν έργα και να καθορίζουν την πορεία των έργων … Αυτά είναι ανόητα πράγματα …»  Κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί πως, χθες με κοινή δήλωση τους, οι τέσσερις Βουλευτές του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Χανίων, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό, την άμεση έναρξη των εργασιών στο Αεροδρόμιο, «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,

«ο κίνδυνος ματαίωσης της επέκτασης  του αεροσταθμού και των άλλων παρεμβάσεων στο αεροδρόμιο, είναι υπαρκτός. Οφείλεται στις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις του παρελθόντος, συνέπεια των οποίων ο εναπομένων χρόνος, επιτρέπει οριακά πλέον την εμπρόθεσμη αποπεράτωση του έργου.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook