Απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων από τον Βλαστό | video

απόπειρα-απόδρασης-με-ελικόπτερο-από-34652

  •  Πυροβολούσαν μέσα από το ελικόπτερο οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού
  •  Ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ ενώ είχαν και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς
  •  Πριν από δυο μήνες το υπουργείο είχε ενημερωθεί ότι το τριήμερο αυτό επίκειται απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού
  • Το 2011 ο Βλαστός είχε επιχειρήσει να αποδράσει μαζί με δυο μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς
  •  Η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο έρχεται αμέσως μετά τα σχέδια για εναέριες αποδράσεις που ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια

Περισσότερο με πόλεμο έμοιαζε αυτό που συνέβη νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στις φυλακές Τρικάλων, απ’ όπου ο Παναγιώτης Βλαστός, φυλακισμένος για φόνους και την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, προσπάθησε να αποδράσει με ελικόπτερο. Αλλά το φιάσκο Παλαιοκώστα, δεν επαναλήφθηκε.

Αυτή τη φορά, ο βαρυποινίτης δεν κατάφερε να ανέβει στο ελικόπτερο και να αποδράσει!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί «τηλεφωνικά» πριν από λίγες ημέρες από εταιρεία ενοικιάσεων ελικοπτέρων στον Ασπρόπυργο. Θα έπαιρνε τους επιβάτες από το Πήλιο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Παρέλαβε τους δύο επιβάτες, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό και ξεκίνησε προς Θεσσαλονίκη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος ενώ πετούσε πάνω από τον Πλαταμώνα δήλωσε βλάβη και ότι θα επέστρεφε πίσω. Ωστόσο αυτό ποτέ δεν έγινε. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δύο «επιβάτες» να απείλησαν πιλότο και τεχνικό προκειμένου να κατευθυνθούν στις φυλακές των Τρικάλων. Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας «πειρατής» του ελικοπτέρου, φαίνεται να είναι παλιός γνώριμος των αρχών και παλιός συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού.

elikoptero 2

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά 4 άτομα σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης: ο χειριστής και ο τεχνικός, Έλληνες και δυο, και δυο δράστες, ένας Έλληνας κι ένας Αλβανός. Έφεραν βαρύτατο οπλισμό (καλάσνικοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς), ενώ φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Σημειώνεται ότι αρχικά το υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε λόγο για 5 άτομα, δηλαδή τρεις δράστες εκ των οποίων ένας Έλληνας, ένας Αλβανός κι ένα Ρουμάνος, ο χειριστής και ο τεχνικός. Ωστόσο με νέα ανακοίνωση το υπουργείο Διακιοσύνης επισημαίνει το αρχικό λάθος και τονίζει ότι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο ήταν 4.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, τα σχέδιά του ήταν γνωστά στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Πριν από δυο μήνες, το υπουργείο είχε ενημέρωση ότι το τριήμερο αυτό του Φεβρουαρίου, θα γινόταν προσπάθεια απόδρασης του Βλαστού. Και πριν από 10 μέρες, με κατεπείγουσα εντολή του υφυπουργού Δικαιοσύνης, κ. Καραγκούνη, τοποθετείται πλέγμα πάνω από το προαύλιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, συνεχάρη θερμά για την αποτροπή της απόδρασης τον διευθυντή της φυλακής, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς «οι οποίοι με κίνδυνο τη ζωή τους εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη εποπτεύει η αρμόδια εισαγγελέας.

Όλο το χρονικό της απόπειρας απόδρασης

Όταν στις 17:10 το απόγευμα της Κυριακής το ελικόπτερο με τους συνεργούς του Βλαστού προσέγγισε το χώρο των φυλακών, οι επιβαίνοντες έριξαν γάντζο για να σηκώσουν το πλέγμα. Εκείνη την ώρα, στο προαύλιο βρίσκονταν ο Βλαστός και ένας Αλβανός, σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες.

Και οι δυο επιχείρησαν να ανέβουν στο ελικόπτερο. Λέγεται ότι ο Βλαστός έφτασε μέχρι τα μισά της σκάλας, αλλά τότε η ανεμόσκαλα χτύπησε στο προστατευτικό δίχτυ και έπεσε στο προαύλιο, με αποτέλεσμα να σπάσει τα χέρια και τα πόδια του.

Οι φρουροί, που είχαν εντολή να πυροβολήσουν στην ουρά οποιοδήποτε ελικόπτερο προσεγγίσει τις φυλακές αυτές τις μέρες, ανοίγουν πυρ. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Χαρακτηριστικό είναι ότι «έπεσαν» περίπου 500 σφαίρες!

Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, από τα πυρά των αστυνομικών, το ελικόπτερο υποχρεώθηκε σε «βαριά» (αναγκαστική) προσγείωση δίπλα από τις φυλακές.

Συνελήφθησαν και οι 4 επιβαίνοντες του ελικοπτέρου.

Τον τραυματισμό του Παναγιώτη Βλαστού είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα στο NewsIt και ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, λέγοντας πως ο πελάτης του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών. Μέσω της τηλεόρασης του Alpha, ο κ. Ραγκούσης ζήτησε να μεταφερθεί αμέσως σε νοσοκομείο, λέγοντας πως κακώς νοσηλεύεται στο ιατρείο των φυλακών.

Και όλα αυτά όταν πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκαν τα σχέδια των νέων «Πυρήνων» να επιχειρήσουν ομαδική απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», νοικιάζοντας ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας. Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Βλαστός με κάποια από τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν επιχειρήσει να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2011, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Σημειώνεται ότι στις φυλακές Τρικάλων έχουν μεταφερθεί δυο μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά σήμερα δεν ήταν εκεί, αφού έχουν κατέβει στην Αθήνα για τη δίκη τους.

 

Πηγή: newsit

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook