Αποφυλακίστηκε υποτιθέμενος «εγκέφαλος» σπείρας χασίς στο Ηράκλειο

αποφυλακίστηκε-υποτιθέμενος-εγκέφα-58661

xasis2

Αποφυλακίστηκε νωρίς το μεσημέρι ο υποτιθέμενος «εγκέφαλος» της σπείρας που φέρεται να καλλιεργούσε χασίς με έδρα τις Ατσιπάδες Ηρακλείου. Όπως ισχυρίστηκε η συνήγορός του κα Μπέρκη η οποία κατέθεσε και την σχετική αίτηση αποφυλάκισης, το αίτημά της έγινε αποδεκτό διότι, όπως πάντα υποστηρίζει η συνήγορος ,από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν προέκυψε καμία σχέση του πελάτη της με την υπόθεση.

Η υπόθεση

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση με τα 225 κιλά χασίς τα οποία φυλάσσονταν σε περίπου 20 πλαστικά βαρέλια, στα χωριά Ατσιπάδες και Μοριά του δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου.

Η επιχείρηση είχε γίνει με μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, παρουσία ανδρών των ειδικών δυνάμεων, του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου και δύο εισαγγελέων που έκαναν έφοδο στο σπίτι και την αποθήκη οικογένειας κτηνοτρόφων, που έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές, και βρήκαν τα βαρέλια με το χασίς, όπλα και σφαίρες. Ακολούθησαν έρευνες των αστυνομικών σε έξι ακόμη σπίτια, όπου επίσης βρέθηκαν όπλα και σφαίρες.

Συγκεκριμένα, σε 10 σπίτια τριών οικογενειών σε Ατσιπάδες και Μοριά είχαν γίνει έρευνες, παρουσία δύο εισαγγελικών λειτουργών. Στα μισά από αυτά τα σπίτια εντοπίστηκαν τα ευρήματα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, του ΤΑΕ Ηρακλείου και Μοιρών και του Α.Τ. Πύργου έκαναν φύλλο και φτερό στα πέρασμά τους τα πάντα.

Συνολικά εντοπίστηκαν 21 πλαστικά βαρέλια με χασίς, το οποίο στο σύνολό του άγγιζε τα 221,5 κιλά, και μια ζυγαριά ακριβείας. Επίσης βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ, 5 καραμπίνες, δύο πιστόλια, ένα περίστροφο, 1.551 φυσίγγια, 48 πλήρεις σφαίρες από καλάσνικοφ, δύο πυροδοτημένα φυσίγγια από πυροβόλο όπλο, δύο κουκούλες που κρύβουν τα χαρακτηριστικά όλης της κεφαλής, ένα ζευγάρι γάντια και 7 αλυσοπρίονα.

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook