Αποστολία Λυβιάκη | Η Χανιώτισσα που «σκίζει» στο bodybuilding | Photos

αποστολία-λυβιάκη-η-χανιώτισσα-που-σ-110449

Η Χανιώτισσα Αποστολία Λυβιάκη καταφέρνει κάτι σπάνιο για γυναίκα. Να διακρίνεται, έχοντας κατορθώσει λίγες μέρες πριν να κερδίσει τον τίτλο της Κυπελλούχου στη χώρα μας, σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο, όπως είναι αυτός του bodybuilding.liviaki3Η ίδια όμως ξεχωρίζει. Και ξεχωρίζει γιατί η κατηγορία της είναι… θηλυκή. Πρόκειται γι’ αυτή που το μπικίνι προϋποθέτει σίγουρα καλογυμνασμένο κορμί, ομορφιά, αλλά και πλούσια θηλυκότητα.

Ολα αυτά τα έχει η Αποστολία που μιλά στα “Χ.Ν.”, σε μία ξεχωριστή συνέντευξη για την απόφασή της τα τελευταία 8 χρόνια να αφιερωθεί στο bodybuilding. Μιλά για τις τεράστιες θυσίες που σε καθημερινή βάση καταβάλλει για να διατηρείται σ’ αυτό το επίπεδο και για τους στόχους που θέτει για το επόμενο διάστημα…liviaki4• Πώς αισθάνεσαι για τις επιτυχίες που έχεις σημειώσει στο bodybuilding; Πρόσφατα ανακηρύχθηκες Κυπελλούχος Ελλάδας στην κατηγορία μπικίνι.

Στη Λιβαδειά ήταν ο πρώτος μου αγώνας σε πανελλήνιο επίπεδο. Ηταν δύσκολη κατηγορία, γιατί είχε οκτώ κοπέλες. Βγήκα πρώτη και είμαι χαρούμενη.

• Τι θυσίες απαιτεί η προσπάθειά σου;

Πολλές θυσίες… Θέλει μεγάλη αφοσίωση, σκληρή προπόνηση και αυστηρή διατροφή. Δεν είναι εύκολο. Απαιτεί μεγάλες θυσίες.

• Για τη διατροφή σου θέλω να σε ρωτήσω. Πόσο αυστηρό είναι το πρόγραμμα που ακολουθείς;

Είναι πολύ αυστηρό. Τρως μόνο ψάρι, κοτόπουλο, αυγά, ρύζι, πατάτα, σαλάτες, λαχανικά. Δεν τρως τίποτε άλλο.

• Πόσα χρόνια είσαι στη γυμναστική και κατάφερες να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο;

Οκτώ χρόνια. Κάνω από το 2006.

• Είχες εξ αρχής στόχο να φτάσεις στη θέση που είσαι αυτή τη στιγμή;

Οχι, εγώ το έκανα για μένα. Μ’ άρεσε και μ’ αρέσει πάρα πολύ. Το κάνω πολλά χρόνια. Για χρόνια έκανα αυστηρή προπόνηση. Ακολουθούσα και διατροφή, όχι όμως τόσο αυστηρή. Μετά άνοιξε ο φίλος μου γυμναστήριο στο Ηράκλειο κι έτσι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε και με τους αγώνες. Για λόγους διαφήμισης και του μαγαζιού.

• Σε περίοδο κρίσης πόσο εύκολο είναι να αφιερώνεσαι στο bodybuilding και ν’ ακολουθείς σταθερά και τόσο αυστηρά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα από την προπόνηση, τη διατροφή έως, γενικώς, τον τρόπο που ζεις;

Δεν είναι εύκολο. Λόγω όμως του γυμναστηρίου, αυτή είναι η δουλειά μας. Επενδύεις εκεί. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

• Μελλοντικοί σου στόχοι είναι να διακριθείς σε πιο μεγάλο επίπεδο, πανευρωπαϊκά ή και παγκόσμια; Θα σε ενδιέφερε; Το σκέφτεσαι;

15 του Δεκέμβρη θα συμμετάσχω σε τέτοιους αγώνες. Δεν θυμάμαι όμως αν είναι πανευρωπαϊκοί ή παγκόσμιοι. Είναι όμως ένας πολύ καλός αγώνας και πιστεύω να τα πάω καλά. Μετά, από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι θα γίνει.

“Το πιο εύκολο είναι να πας σε μια ταβέρνα και μετά… ν’ αράξεις στον καναπέ!”

liviaki1

•Ο κόσμος στην Ελλάδα έχει μία ουδέτερη και μάλλον επιφυλακτική γνώμη για το bodybuilding. Ποια είναι η άποψή σου;

O,τι είναι ωραίο είναι και δύσκολο. Πολλοί δεν μπορούν να το κάνουν και γι’αυτό πιστεύω ότι το θεωρούν υπερβολικό ή κακό. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις αυστηρή γυμναστική και διατροφή. Το μόνο εύκολο είναι να πας σε… ταβέρνα και να φας! Και μετά να πας ν’ αράξεις στον καναπέ! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον ένα ωραίο κορμί.

• Είναι συνηθισμένο όμως μία γυναίκα να φτάνει σε ένα τέτοιο επίπεδο γράμμωσης και -χωρίς να εννοώ εσένα προσωπικά- να “φέρνει” το σώμα σε ανδρικό;

Το δικό μου κορμί δε μοιάζει με ανδρικό. Ειδικά η κατηγορία μου απαιτεί θηλυκότητα και δεν θέλει πολύ όγκο. Είναι καθαρά θηλυκή κατηγορία. Θέλει πρόσωπο και κάποια άλλα χαρακτηριστικά. Δεν μπορείς να συμμετάσχεις χωρίς να έχεις κάποιες προϋποθέσεις. Προσωπικά, από πολύ μικρή είχα καλό “καλούπι”. Σίγουρα με τη γυμναστική βελτιώθηκα, αλλά προϋπήρχε η βάση για μένα για ν’ αποκτήσω αυτό το κορμί.

• Απλά, το “έχτισες” στην πορεία εννοείς.

Ναι. Από πολύ μικρή με ρωτούσαν εάν γυμνάζομαι κι εγώ δεν έκανα τίποτα. Ξεκίνησα στα 19 μου να γυμνάζομαι, αλλά έως τότε με ρωτούσαν εάν πήγαινα γυμναστήριο. Μέχρι τότε δεν είχα ασχοληθεί καθόλου.

“Γυμναστική σημαίνει καθαρίζει το μυαλό”

• Η καταγωγή σου είναι από τα Χανιά;

Είμαι από την Κίσαμο, από τα Ροδωπού. Τα τελευταία 5 χρόνια όμως μένω στο Ηράκλειο.

• Σκοπεύεις να επιστρέψεις στα Χανιά για μόνιμη εγκατάσταση; Γενικότερα, τα επισκέπτεσαι;

Eρχομαι και βλέπω τους γονείς μου, αλλά για μόνιμη εγκατάσταση δεν το έχω προς το παρών στο μυαλό μου. Δε νομίζω.

• Και κάτι τελευταίο. Πώς θα χαρακτήριζες το bodybuilding και τι θα συμβούλευες όποιον θα ήθελε να ασχοληθεί, είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα;

Δεν είναι απαραίτητο ν’ ασχοληθούν με το bodybuilding. Αυτό είναι το τελευταίο. Απλά ν’ αρχίσουν να γυμνάζονται οι άνθρωποι για λόγους υγείας και ευεξίας. Eτσι θα είναι πιο ανάλαφροι. Δεν είναι μόνο το bodybuilding. Όταν γυμνάζεσαι, καθαρίζει το μυαλό. Προσωπικά, το δικό μου καθαρίζει. Δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο. Δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης. Η καλή διατροφή και η άσκηση κάνουν καλό, αυτό είναι σίγουρο.

liviaki2

Πηγή: haniotika-nea

One thought on “Αποστολία Λυβιάκη | Η Χανιώτισσα που «σκίζει» στο bodybuilding | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook