Αποκλειστικό! Όλη η ιστορία για τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και μόνο στο zarpa η επιστολή προς τα μέλη του

αποκλειστικό-όλη-η-ιστορία-για-τον-εμπ-46805

emporikos-virvidakis-e1359967795374

Εδώ και μέρες είμαστε θεατές ενός εντελώς αποκρουστικού θεάματος γύρω από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Πρόεδροι πάνε και έρχονται, πρώην πρόεδροι δυσανασχετούν και νυν απλά μέλη ζουν στα μαύρα σκοτάδια για όσα πραγματικά έχουν συμβεί εδώ και πολλά χρόνια στον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης.

Η χάρη τους δε, έχει φτάσει μέχρι και στο internet – βλ. facebook.

Έχοντας μια εμπειρία στα τεκταινόμενα του Εμπορικού Συλλόγου περίμενα με ψυχραιμία ώστε να συλλέξω σειρά στοιχείων πριν γράψω αυτό εδώ το καθ’ όλα θέλω να πιστεύω κείμενο. Όλα τα στοιχεία που παραθέτω θα τα βρείτε επισυναπτόμενα ενδιάμεσα στο άρθρο ή στο τέλος του κειμένου. Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την αποκλειστική επιστολή προς τα μέλη.

Ερώτημα 1ο

Η ομάδα που έκανε το λεγόμενο «πραξικόπημα» είχε την νομική βάση για να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια;

katastatikoΗ απάντηση είναι πολύ απλή. ΝΑΙ. Όλες οι κινήσεις τους ορίζονται σαφέστατα από το καταστατικό του Συλλόγου αλλά και από σειρά γνωμοδοτήσεων νομικών συμβούλων ανώτερων θεσμικών οργάνων όπως η ΕΣΕΕ. Στο τέλος του άρθρου υπάρχουν και άλλα επίσημα αρχεία.

gnomodotisi

Ερώτημα 2ο

Είχαν πραγματικούς λόγους να «καθαιρέσουν» την τότε Πρόεδρο κυρία Μπινιά και ποιοι είναι αυτοί;

Είμαι σε θέση να γνωρίζω σειρά παρατυπιών ή λανθασμένων χειρισμών οι οποίες ήταν επιβλαβείς για την εικόνα του Εμπορικού κόσμου της πόλης και όχι μόνο του Συλλόγου αυτού καθ’ αυτού. Μεταξύ αυτών αναφέρω το γεγονός ότι έπραττε αυτοβούλως αγνοώντας τις αποφάσεις το Συλλόγου με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την σύγχυση που προκάλεσε στα τέλη του έτους για το ωράριο των καταστημάτων.

Μπορώ να αναφέρω σειρά ενεργειών οι οποίες όμως θα έθιγαν συνολικά την εικόνα του Εμπορικού Συλλόγου και ευελπιστώ ότι θα ειπωθούν στην γενική συνέλευση στις 15 Μαΐου και θα έρθουν σε γνώση όλων των μελών.

Ερώτημα 3ο

Ήταν καθ’ όλα τυπική η διαδικασία πρόσκλησης των μελών του Δ.Σ. για την απόφαση αλλαγής του Προεδρείου;

Τα μέλη που έκαναν την πρόσκληση όπως τους δίνει την δυνατότητα το καταστατικό του Συλλόγου έστειλαν την πρόσκληση 2 μέρες πριν το συμβούλιο όπως ορίζει το καταστατικό. Τώρα βέβαια που η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης,  – κατά τους νομικούς, η μέρα αποστολής δεν προσμετράτε – άρα το συμβούλιο θα έπρεπε να γίνει μια μέρα μετά από αυτή που πραγματοποιήθηκε. Στην ουσία όμως, τίποτα δεν αλλάζει.

Αυτά για το τυπικό της υπόθεσης. Η ουσία όμως είναι αλλού.

Κύριοι, ουδείς εκ των μελών σας, των Χανιωτών Εμπόρων δεν ενδιαφέρετε για τις καρέκλες σας. Ουδείς εκ των Χανιωτών Εμπόρων δεν ενδιαφέρετε για το νόμιμο – νομότυπο ή το ηθικό των πράξεων σας – όσο σκληρό και αν σας ακούγεται αυτό. Είναι βλέπετε σκληρές και οι εποχές που ζουν και εσείς θα έπρεπε καλύτερα από τον καθένα να το ξέρετε για τα μέλη σας.

Όλοι τους όμως ενδιαφέρονται για την πορεία του συλλόγου και κυρίως για το πόσο μπορεί – ΑΝ μπορεί πλέον – να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις. Ξέρετε, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα καλέσετε να σας ψηφίσουν. Οι ίδιοι άνθρωποι που στηρίζουν την ύπαρξη του συλλόγου και την δική σας συνδικαλιστική δράση πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή τους.

Ίσως δεν έχετε καταλάβει ότι δεν τους ενδιαφέρει πλέον από ποια βάση προέρχεστε,  αλλά μόνο τι μπορείτε να προσφέρετε.

Αντί λοιπόν να σπαταλάτε την ενέργεια και τον χρόνο σας με εκατέρωθεν ύβρις, διαρροές και σχόλια, καθίστε σε ένα τραπέζι και σχεδιάστε ένα ορθό πλάνο ενίσχυσης της τοπικής εμπορικής κοινότητας και όλοι μαζί να το εφαρμόσετε προς όφελος του συνόλου.

 

Παράρτημα: Και άλλες γνωμοδοτήσεις – βιβλιογραφία

 

gno_2 gno_1

 

2 thoughts on “Αποκλειστικό! Όλη η ιστορία για τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και μόνο στο zarpa η επιστολή προς τα μέλη του

  1. Αγαπητέ Γιώργο, μου κάνει φοβερή εντύπωση η νομική παράθεση των περιστατικών και η τοποθέτηση σου που προδικάζει το αποτέλεσμα.
    Μου δημιουργεί περίεργους συνειρμούς!!!
    Παρόλα αυτά βλέπω ότι μάλλον έχεις σφαιρική άποψη και γνωρίζεις πράγματα που δεν θες να αναφέρεις….. καλό θα ήταν να αναδείξεις πολιτικά και ηθικά το ζήτημα αφού έχεις προσωπική εμπειρία χρόνων λόγω της συνεργασίας σου με τον εμπορικό σύλλογο……. Και άσε το νομικό να το κρίνουν οι ειδικοί… άλλωστε το ηθικό και πολιτικό ενδιαφέρει τους συναδέρφους μας που αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις!!!

  2. Παρότι η τοποθέτηση μου δεν προδικάζει κανένα δικαστικό αποτέλεσμα, θα επανέλθω με την ηθική και πολιτική υπόσταση του θέματος σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook