Απλήρωτοι στο ΚΗΦΑΑμΕΑ Χανίων | Για δεύτερη ημέρα συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας

απλήρωτοι-στο-κηφααμεα-χανίων-για-δεύ-34810

kifaamea

Οι μεγάλες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΗΦΑΑμεΑ) είχαν ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του Κέντρου να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για ενάμιση μήνα.

Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται στις εκατόν εξήντα μία χιλιάδες Ευρώ.

Το ποτήρι, έχει ξεχειλίσει για τους δεκαπέντε συνολικά εργαζόμενους του Κέντρου οι οποίοι για δεύτερη ημέρα σήμερα, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας.

Τα είκοσι παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο είναι και εκείνα όμηροι των περικοπών και της δεινής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στον χώρο της υγείας.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του ιδρύματος Αγγελική Καπλανίδου «έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από τον ΕΟΠΥΥ ότι μέχρι την Παρασκευή θα καταβληθεί ένα ποσό της τάξης των εκατό δέκα τριών χιλιάδων Ευρώ και περιμένουμε να δούμε αν αυτή η υπόσχεση τηρηθεί.

Μέχρι να γίνει αυτό θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Πρόκειται για οφειλές από το 2010″.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΚΗΦΑΑμεΑ, Νίκη Βελεγράκη, τόνισε πως, «εμείς ως γονείς είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων καθώς είναι εκείνοι που φροντίζουν τα παιδιά μας, αρκετές ώρες της ημέρας.

Είναι νόμιμο δικαίωμα τους να κάνουν επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν απλήρωτοι. Πρόκειται για οφειλές συνολικά τριών ετών. Οι γονείς μέχρι στιγμής, έχουμε βάλει από την τσέπη μας, τριάντα χιλιάδες Ευρώ, όμως δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες που έχει το Κέντρο.

Φέτος για παράδειγμα για άλλη μία φορά από την φιλανθρωπία ενός Απόδημου Έλληνα ο οποίος μας διέθεσε δυόμιση χιλιάδες Ευρώ για την θέρμανση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook