ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Όχι στα νέα μέτρα

γσεε-αδεδυ-όχι-στα-νέα-μέτρα-1361

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, από το Βουκουρέστι όπου βρίσκεται προαναγγέλλει τελική συμφωνία με την τρόικα και την ημέρα που ξεκινά άλλη μία κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής, τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν μία από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις της τελευταίας περιόδου.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι, με την 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία σε Δημόσιο (και ευρύτερο δημόσιο) και ιδιωτικό τομέα που έχουν από κοινού εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως. Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επαγγελματοβιοτέχνες καθώς και ο εμπορικός κόσμος της χώρας, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά ανά περιόδους.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει γενική απεργία ενώ παρόντα στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης θα είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία, πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ γενική κινητοποίηση έχει κηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΚΚΕ παράλληλα με το ΠΑΜΕ.

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.

Στα Χανιά θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις: Aπό το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο της πόλης στις 11 το πρωί, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και από το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία 1866.

«Καλούμε τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν μαζικά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρης Κορναράκης, ενώ, ο πρόεδρος του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, Νεκτάριος Πετράκης, κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Όλα τα εμπορικά καταστήματα των Χανίων θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ, στη συγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς θα παραστούν με τα οχήματα και μηχανήματά τους, ιδιοκτήτες φορτηγών και εργολήπτες δημοσίων έργων.

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν και επιστημονικοί φορείς της πόλης, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος και το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook