Απίστευτο! «Φαλίρισε» κι η Unisef!

απίστευτο-φαλίρισε-κι-η-unisef-49296

UNISEFΤα Ηνωμένα Έθνη προχώρησαν στην πιο απερίφραστη προειδοποίηση που έχουν κάνει ως τώρα για το ότι… εκπνέουν τα διαθέσιμα χρήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης του τεράστιου κύματος προσφύγων από τη Συρία στην Ιορδανία και σε άλλες γειτονικές χώρες.

«Οι ανάγκες αυξάνονται εκθετικά, και δεν έχουμε πλέον χρήματα», δήλωσε η Μαρίσιε Μερκάδο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά, της UNICEF, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη Συρία για να γλιτώσουν από τη συνεχιζόμενη αιματηρή σύρραξη έχει ξεπεράσει επανειλημμένα κατά πολύ τις προβλέψεις του ΟΗΕ. Το 1,25 εκατ. ανθρώπων που ήδη είναι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες —το 75% εξ αυτών είναι γυναίκες και παιδιά— είναι κατά 10% υψηλότερο από τον αριθμό που αναμενόταν να φθάσουν οι Σύροι πρόσφυγες τον Ιούνιο.

Εξάλλου καθώς πάνω από 3,6 εκατ. άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι εντός της Συρίας και δεν διαφαίνεται το τέλος της διετούς σύρραξης, μοιάζει πολύ πιθανό η μαζική έξοδος προσφύγων από τη χώρα να συνεχιστεί.

«Από της αρχές της χρονιάς, πάνω από 2.000 πρόσφυγες περνούν τα σύνορα (με την Ιορδανία) καθημερινά. Αναμένουμε αυτός ο αριθμός να υπερδιπλασιαστεί ως τον Ιούλιο και να έχει τριπλασιαστεί ως τον Δεκέμβριο», είπε η Μερκάδο.

«Ως τα τέλη του 2013, εκτιμάμε ότι θα υπάρχουν 1,2 εκατ. Σύροι πρόσφυγες στην Ιορδανία—αριθμός ίσος με το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Ιορδανίας», πρόσθεσε η ίδια.

Οι συνέπειες της έλλειψης χρηματοδότησης μπορεί να συμπεριλάβουν την διακοπή της χορήγησης μιας ποσότητας νερού που φτάνει τα 3,5 εκατ. λίτρα καθημερινά στον καταυλισμό Ζαατάρι της Ιορδανίας, όπου ζουν πλέον πάνω από 100.000 Σύροι πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους παιδιά. Περίπου 11.000 πρόσφυγες αφίχθησαν στον καταυλισμό αυτό μέσα στην περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (International Organization for Migration, IOM).

Στελέχη του ΟΗΕ επισήμαναν ότι η έλλειψη κεφαλαίων πλήττει όλη την περιφέρεια, όχι μόνο την Ιορδανία, και σχεδόν όλους τους οργανισμούς αρωγής. Η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει αναφέρει επανειλημμένες διαδηλώσεις στον καταυλισμό Ζαατάρι.

Πηγή: tromaktiko

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook