Απέκλεισαν την Τράπεζα της Ελλάδος

απέκλεισαν-την-τράπεζα-της-ελλάδος-6137

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, προχώρησαν το πρωί στα Χανιά, τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών του Νομού.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο SUPER FM 89,6 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Αντώνης Παπαδεράκης, » πρόκειται για μια συμβολική παρουσία αποκλεισμού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την γενικότερη κατάσταση, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο σκούπα, που «σκουπίζει» όλες τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Πέρα από το γεγονός, ότι με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, κόβονται για άλλη μια φορά μισθοί και συντάξεις με αποτέλεσμα να στερούν από την αγορά, ένα σημαντικό τζίρο, τόσο από τα καταστήματα, όσο και τις επιχειρήσεις, θα πρέπει να επισημάνω το εξής:

Θα συντελεστούν, ριζικές μεταβολές σε όλο το περιβάλλον των επαγγελμάτων. Αν αυτά, τα οποία σχεδιάζονται εν τέλει, υλοποιηθούν, γιατί μέλημά μας, είναι να μην ψηφιστούν και κατόπιν να μην εφαρμοστούν στην πράξη, θα ξεχάσουμε την Ελλάδα που ξέραμε.

Θα φέρουμε στο μυαλό μας, εικόνες από χώρες, της Νοτιοανατολικής Ασίας, που οποιοσδήποτε κάνει το οτιδήποτε  αρκεί, να το κάνει σχεδόν τζάμπα.

Με την σημερινή μας κίνηση, θέλουμε να αφυπνίσουμε όχι μόνο τους συναδέλφους μας, επαγγελματιοβιοτέχνες, αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.»

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδεράκη, «τα τελευταία χρόνια η Ελληνική κοινωνία, έχει υποστεί πολύ μεγάλα τραύματα, όμως, το παρήγορο είναι, ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αντιστέκεται, αυτό είναι παρήγορο αλλά συνάμα και ελπιδοφόρο.  

Άλλωστε αυτό το σκοπό, έχει και η προσπάθειά μας. Έχουμε ηθική υποχρέωσή, απέναντι στους εαυτούς μας και στην κοινωνία, όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα δημόσια πράγματα, είτε από την θέση του συνδικαλιστή, είτε από οποιαδήποτε άλλη θέση, να δίνουμε κουράγιο και δύναμη στην κοινωνία.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook