Απάντηση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Ι. Μπινιά, Γ. Φακιδάρη και Γ. Χίνου για την επιστολή του Δ.Σ. του συλλόγου

απάντηση-των-μελών-του-εμπορικού-συλλ-44307

emporikos syllogos1Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με χαρά είδαμε ότι μετά από τόσες μέρες απόλυτης σιγής, τελικά οι συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, αποφάσισαν να τοποθετηθούν δημόσια σχετικά με την πρωτόγνωρη για τα συνδικαλιστικά δεδομένα ενέργεια τους. Δυστυχώς όμως με λύπη διαπιστώσαμε ότι με τις δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν ότι όχι απλά οι ενέργειες τους ήταν αδικαιολόγητες, αλλά έχουν ως μοναδικό στόχο την κάλυψη προσωπικών τους φιλοδοξιών και την πραγματοποίηση άδηλων συμφωνιών.

Η δημόσια αντιπαράθεση και ο δημόσιος διάλογος για εμάς είναι επιτακτική ανάγκη αφού δεν συζητάμε για προσωπικές υποθέσεις, αλλά για το μέλλον του συνδικαλιστικού φορέα που καλείτε αυτή την τόσο δύσκολη για όλους μας περίοδο να εκπροσωπήσει δυναμικά τον πολύπαθο κλάδο των εμπόρων. Αυτός είναι και ο λόγος που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε όλα τα θέματα που θέτουν στην επιστολή τους κάνοντας ταυτόχρονα και την αυτοκριτική μας.

Οι βασικές κατηγορίες περί μη καταλληλότητας του Προεδρείου που έπειτα από τόσο καιρό κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν αφορούν :

  • Το κλείσιμο των καταστημάτων την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

  • Η μη ενημέρωση των μελλών μας για την προσαύξηση του 75% για το άνοιγμα της δεύτερης Κυριακής

  • Η έλλειψη καλής συνεργασίας με το Επιμελητήριο Χανίων και η κακή εικόνα του συλλόγου προς την ΕΣΕΕ

  • Και πολλοί άλλοι λόγοι που δεν θεωρούν σκόπιμο να αναφέρουν για την προστασία του συλλόγου στα ΜΜΕ και στον Εμπορικό Κόσμο

Όσον αφορά στα δύο πρώτα σημεία ας θεωρήσουμε ότι μας αναλογεί μερίδιο ευθύνης. Πάραυτα για την ενημέρωση του 75% νομίζουμε ότι κανείς έμπορος δεν περιμένει να ενημερωθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, αλλά όλοι είναι ενημερωμένοι από τους λογιστές τους. Εδώ όμως προκύπτει ένα αυτονόητο ερώτημα : Δεν έχουν ευθύνη και τα υπόλοιπα μέλη που αντί να προλάβουν αυτά τα λάθη για την προστασία του συλλόγου, απλά περίμεναν χαιρέκακα να τα αναδείξουν;

Η έλλειψη καλής συνεργασίας με το Επιμελητήριο Χανίων και η κακή εικόνα του συλλόγου προς την ΕΣΕΕ, από πού προκύπτει; Από τις αντιδράσεις μας για το άνοιγμα των Κυριακών, ή από κάτι άλλο το οποίο η ΕΣΕΕ δεν μας έχει γνωστοποιήσει; Άλλωστε έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Κορκίδη, αλλά δεν είχαμε λάβει κάποια απάντηση. Όσον αφορά στο ΕΒΕΧ πραγματικά θα θέλαμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να δούμε δική του επιβεβαίωση, και όχι μέσω «ανεπίσημων» εκπροσώπων. Άλλωστε είχαμε προτείνει αρκετές συνεργασίες στο ΕΒΕΧ, όπως την ημερίδα για το φορολογικό κλπ τις οποίες για άγνωστους σε εμάς λόγους δεν είχε αποδεχθεί. Όπως και σε ότι μας πρότεινε το ΕΒΕΧ άμεσα ανταποκριθήκαμε, όπως την προώθηση των εμπορικών καταστημάτων στους επισκέπτες της κρουαζιέρας. Έκτος και ως καλή συνεργασία θεωρείται η άνευ όρων αποδοχή οποιασδήποτε πρότασης – προτροπής.

Σχετικά με τους πολλούς άλλους λόγους που δεν θεωρούν σκόπιμο να αναφερθούν, διευκρινίζουμε ότι τα θέματα δεν είναι προσωπικά αλλά αφορούν όλα τα μέλη του συλλόγου μας και περιμένουμε με ανυπομονησία, αν πραγματικά υπάρχουν, να τεθούν σε δημόσιο διάλογο.

Επιπλέον θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι εκτός των παραπάνω το συμβούλιο, μαζί και με την δική τους συμμετοχή, συνέβαλε προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αποδοτική συνεργασία με συλλόγους και φορείς του τόπου μας.

Υπενθυμίζουμε:

  • Την πρωτόγνωρη συμμετοχή και την κατάμεστη αίθουσα του ΕΒΕΧ στην εκδήλωση με θέμα το φορολογικό, σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΧ και τον σύλλογο λογιστών.

  • Την αναζήτηση μεθόδου με τον Σύλλογο των Λογιστών για την πραγματική καταγραφή της αγοραστικής κίνησης και όχι της εσφαλμένης που μέχρι πρότινος γινόταν.

  • Την συζήτηση – συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης για αναζήτηση τρόπου διασφάλισης των ομαλών σχέσεων ενοικιαστών- ιδιοκτητών καταστημάτων, προς όφελος και των δύο.

  • Την πρόταση σε συνεργασία με το ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης για άμεσες παρεμβάσεις που θα προτείναμε στον Δήμο Χανίων προκειμένου να βελτιωθεί η το κυκλοφοριακό στο κέντρο των Χανίων.

  • Εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων.

Συνεχίζουμε με το επίμαχο συμβούλιο για το οποίο τους ζητήσαμε αναβολή μίας εβδομάδας για προσωπικούς λόγους που όμως θα έδιναν και το χρόνο για συζητήσεις που ενδεχομένως θα οδηγούσαν σε κοινά αποδεκτή λύση. Όμως η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι πέρασαν από τα καταστήματα μας και διαπίστωσαν ότι χαίρουμε άκρας υγείας και εκτελούμε επιμελώς τα καθήκοντα μας (όπως συγκεκριμένα γράφουν) άρα δεν υπάρχει λόγος αναβολής του συμβουλίου. Αυτό το άγχος να κλείσει το θέμα τόσο γρήγορα, από μόνο του δημιουργεί περίεργους συνειρμούς.

Όσον αφορά το νομικό ζήτημα δεν απαντάμε συνειδητά και το αφήνουμε στους αρμόδιους. Είναι όμως σημαντικό να κριθεί η ηθική διάσταση των ενεργειών καθώς και τις σκοπιμότητες που πιθανόν υπάρχουν όπως αποδεικνύουν αυτές οι σπασμωδικές, επιπόλαιες και χωρίς σοβαρούς – τεκμηριωμένους λόγους ενέργειες.

Εμείς εξαρχής διευκρινίσαμε και συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε δημόσια ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι θέσεις – καρέκλες αλλά μας ενδιαφέρει ότι αυτή ειδικά την περίοδο θα πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή και συμπαγής απελευθερωμένη από προσωπικά συμφέροντα, δεσμεύσεις και μικροφιλοδοξίες Διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων. Πραγματική λύση μπορούν να δώσουν μόνο τα μέλη μας και για αυτό τον λόγο σας καλούμε να παρακολουθείτε και να συμμετέχετε στα δρώμενα του συλλόγου μας και κυρίως στις γενικές συνελεύσεις που είναι και το ανώτατο όργανο να κρίνει τις επιλογές όλων μας. Παρακινούμε για συμμετοχή ούτος ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα των γενικών συνελεύσεων με 20 και 30 άτομα προκειμένου να γίνει μόνο το τυπικό της διαδικασίας.

Μόνο με την συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις μπορούμε να διασφαλίσουμε την λειτουργία του συλλόγου μας προς το πραγματικό όφελος των μελών μας και όχι προς όφελος προσωπικών φιλοδοξιών.

Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Ιωάννα Μπινιά – Γιάννης Φακιδάρης – Γιάννης Χίνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook