Απάντηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανιών στον Αντιπεριφερειάρχη

απάντηση-της-ομοσπονδίας-επαγγελματ-13493

emporika_katastimataΔιαφωνίες αναφορικά με την επί του σχεδίου απόφασης Αντιπεριφερειάρχη  Χανίων για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στη Περ. Ενότητα Χανίων, εκφράζει με σχετική της απάντηση η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανιών.

Στην απάντηση της ΟΕΒΕΝΧ αναφέρονται τα παρακάτω:

«Κύριε Αντιπεριφερειάρχα

Σε απάντηση της πρόσκλησής σας για διατύπωση γνώμης επί του σχεδίου απόφασης προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σκορδά ,ως ΟΕΒΕΝΧ θέλουμε να λάβετε   υπ’ όψιν τα εξής:

1.Δεν μας βρίσκει σύμφωνους η παράγραφος 6 του εισαγωγικού εδαφίου  «Έχοντας υπ’ όψιν…» από την οποία απορρέει η γενική συνηγορία ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας  γενικά  στα Εμπορικά καταστήματα  είναι απαραίτητη , θα συμβάλει  στη τουριστική Ανάπτυξη και δεν θα είναι ζημιογόνος στα καταστήματα και ιδιαίτερα στα μικρά. Η παραπάνω γενική διατύπωση ανεξάρτητα αν εκφράζει τη δική σας βούληση και άποψη-ως έχετε δικαίωμα- σε καμία περίπτωση δεν είναι σε αρμονία με την άποψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπως αναφέρεται και για την οποία σας έχουμε παραθέσει πλείστα όσα επιχειρήματα τα οποία καταδεικνύουν το αντίθετο. Η συμφωνία μας αφορά τα εμπορικά καταστήματα Τουριστικού ενδιαφέροντος  και μόνο κατά τη τουριστική περίοδο. Προτείνουμε την αναδιατύπωση της παραγράφου.

2.Η οριοθέτηση –όπως προτείνεται-των περιοχών μπορεί να οδηγήσει  σε ένα γενικευμένο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές κατά τη τουριστική περίοδο ανεξάρτητα του  χαρακτήρα τους. Ιδιαίτερα επισημαίνουμε ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί ο  προσδιορισμός της παλαιάς Εθνικής οδού  και των κάθετων προς τη θάλασσα δρόμων σε ότι αφορά τα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων.

3.Πρέπει να διατυπώνεται –κατά τη γνώμη μας-ρητά στην απόφαση ότι, κατά τις Κυριακές εκτός τουριστικής περιόδου για τις περιοχές που αναφέρονται και για τις  περιοχές εκτός αυτών για όλες τις Κυριακές του χρόνου τα καταστήματα θα είναι κλειστά εκτός των  7 αυτών  Κυριακών που ο N.4177/2013  προαιρετικά δίνει το δικαίωμα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook