Απάντηση για τους μισθούς στην κοινωφελή εργασία

απάντηση-για-τους-μισθούς-στην-κοινωφ-36232

ΕΡΓΑΣΙΑΓια ανυπόστατους ισχυρισμούς κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Αλληλεγγύης Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, απαντώντας στο όσα κατήγγειλε αναγνώστης του Cretalive σχετικά με την μισθοδοσία των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Στην επιστολή του ο κ. Τζανάκης αναφέρει:

«Με έκπληξη διαβάσαμε την ανάρτηση επιστολής αναγνώστη σας που πραγματοποιήσατε την 27/02/2012 με τίτλο «Μείωση μισθού … στους 5μηνίτες των προγραμμάτων για ανέργους». Σε απάντηση των ανυπόστατων αυτών ισχυρισμών, σας παραθέτουμε τα παρακάτω.

1. Η σύμβαση λέει ρητά ότι ο εργαζόμενος θα αμείβεται με 25 Ευρώ ανά ημερομίσθιο με ανώτατο όριο τα 25 ημερομίσθια ανά μήνα αντιστοιχούντα σε 625 Ευρώ.

2. Επίσης η σύμβαση ρητώς αναφέρει ότι ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να εργαστεί κατά μέγιστο 125 ημέρες και να αμειφθεί με το αντίστοιχο ποσό (125×25) 3125 Ευρώ και να πιστωθεί τα αντίστοιχα ένσημα.

3. Τον μήνα Ιανουάριο όπως προκύπτει από τα υπογεγραμμένα ημερήσια παρουσιολόγια τους, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους ΚΟΧ Λασιθίου & Ηρακλείου εργάστηκαν 23 ημέρες.

4. Η αμοιβή των 23 ημερών του Ιανουαρίου αντιστοιχεί σε 575 Ευρώ και προφανώς σε αυτήν την κατηγορία ανήκει ο επιστολογράφος σας . Συνεπώς όχι μόνο δεν παρακρατήθηκαν χρήματα παρανόμως αλλά εφαρμόστηκε η απόλυτη νομιμότητα.

5. Έχουμε καταστήσει σαφές με ατομικές ειδοποιήσεις από μηνός προς όλους τους εργαζόμενους, ότι δύνανται να φθάσουν το μέγιστο των 125 ημερομισθίων εφόσον το επιθυμούν, παρατείνοντας προς τούτο την σύμβαση τους τις υπολειπόμενες ημέρες.

6. Οι διευκρινήσεις αυτές έχουν γίνει επανειλημμένα, με ανακοινώσεις μας αλλά και γραπτές γνωστοποιήσεις των συμπραττόντων φορέων (δήμοι κλπ.). Επίσης έχουμε δώσει ατομικές διευκρινήσεις για το ζήτημα δια ζώσης ή τηλεφωνικώς αυτό σε όλους τους εργαζομένους μας που απευθύνθηκαν αρμοδίως.

7. Το γράμμα του αναγνώστη σας ουσιαστικά μας εγκαλεί να παρανομήσουμε και να τον αμείψουμε με 2 επιπλέον ημερομίσθια που ουδέποτε πραγματοποίησε.

Συμβουλεύομε τον εκ του πονηρού υποκινούμενο επιστολογράφο σας, να αναγνώσει προσεκτικά την σύμβαση που υπέγραψε. Για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας υπάρχουν υπηρεσίες, όπως η επιθεώρηση εργασίας, η οποία και αυστηρή είναι και αρμόδια να επιβάλλει όλες τις κυρώσεις για κάθε παρανομία εφόσον γίνει καταγγελία. Μπορεί ανά πάσα στιγμή ο επιστολογράφος σας να προβεί σε καταγγελία στον επιθεωρητή εργασίας. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Είναι λυπηρό όμως να προβαίνει, ελαφρά την καρδία, σε συκοφαντίες και σε ανυπόστατες καταγγελίες εναντίον του φορέα που του έδωσε δουλειά για 5 μήνες. Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ» είναι ο μοναδικός φορέας απασχόλησης πανελληνίως που έχει καταβάλλει μέχρι δεκάρας τα έως τώρα δεδουλευμένα καθώς και τα ένσημα των εργαζομένων του στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της κοινωφελούς εργασίας και για αυτό αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση.

Κατόπιν των παραπάνω ζητώ για λόγους δεοντολογίας να αναρτήσετε την απάντηση μας σε διακριτή θέση στον ιστότοπο σας καθώς και με την κατάλληλη διασύνδεση των 2 αναρτήσεων να ενημερώνετε τους αναγνώστες σας πλήρως για το θέμα.

Νίκος Τζανάκης

Πρόεδρος ΔΣ»

Πηγή: Cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook