Ανυποχώρητος ο Μανιτάκης για την διαθεσιμότητα | Πρόεδρος της ΠΕΔ: «Με χυδαίο τρόπο απαξιώνουν την τοπική αυτοδιοίκηση»

ανυποχώρητος-ο-μανιτάκης-για-την-διαθ-13704

Ανυποχώρητος ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, προχωράει στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο αντλεί από την αρχή της εβδομάδας, τα στοιχεία των υπαλλήλων από την βάση δεδομένων της απογραφής και θέτει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους του Διοικητικού κλάδου.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία για αύριο και μεθαύριο, ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία προς το αρμόδιο υπουργείο την Παρασκευή. Όσοι εργάζονται Σαββατοκύριακο, θ’ απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Στο Δήμο Χανίων, είκοσι ένα άτομα τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ στο Ηράκλειο, τριάντα υπάλληλοι εμπίπτουν στο μέτρο.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης, τονίζει ότι, «δεν θα γίνει καμία απόλυση αλλά οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα μετατεθούν σε υπηρεσίες με κενά όπως αστυνομία, σχολεία και ΕΟΠΥΥ.»

»θέλω να πιστεύω ότι τα όσα είπε ο υφυπουργός, είναι αλήθεια, καθώς τις ίδιες πληροφορίες έχω κι εγώ» είπε στο ράδιο 9,84 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

«Είναι χυδαίος, ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουν να απαξιώσουν κάποιοι την τοπική αυτοδιοίκηση.» Τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook