Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ της Πράγας Ανωγειανοί μαθητές στην πενταήμερη εκδρομή τους

αντιμέτωποι-με-τα-ματ-της-πράγας-ανωγε-38294

ΑΝΩΓΕΙΑΑξέχαστη θα μείνει η 5ήμερη εκδρομή στους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές του Λυκείου των Ανωγείων, καθώς το σχολείο βρέθηκε … απέναντι σε μια ολόκληρη διμοιρία αστυνομικών λόγω της ευθιξίας του ξενοδοχείου στο οποίο φιλοξενούνταν!

Σύμφωνα με πληροφορίες  αναρτήσεων στο facebook, το σχολείο απολάμβανε την εκδρομή στην Πράγα χωρίς προβλήματα, όταν, σε ένα περιστατικό μεταξύ μαθητών, το ξενοδοχείο, νομίζοντας ότι πρόκειται για καυγά μεταξύ ενηλίκων, κάλεσε την αστυνομία. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου είχαν καεί … στο χυλό, αφού πριν λίγο καιρό αναγκάστηκαν να κάνουν … έξωση σε μαθητές σχολείου της Δανίας που ξεσήκωσαν ολόκληρο το ξενοδοχείο «στο πόδι»!

Η αστυνομία κατέφθασε, δεν ήταν όμως 5 αστυνομικοί για να εξακριβώσουν περί τίνος επρόκειτο, αλλά … μια ολόκληρη διμοιρία, που χωρίς καθυστέρηση ξεκίνησε επισκέψεις στα δωμάτια του ξενοδοχείου όπου βρίσκονταν μαθητές από το Λύκειο Ανωγείων αλλά και άλλα 6 σχολεία της Ελλάδας. Χτυπώντας την πόρτα ενός μαθητή από τα Ανώγεια, εκείνος άνοιξε, όμως οι αστυνομικοί φέρεται να τον έσπρωξαν, προκαλώντας την οργή του ανήλικου, που αντέδρασε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αντίσταση κατά της αρχής! Απειλήθηκε μάλιστα σοβαρό επεισόδιο καθώς η «είδηση» έγινε γνωστή αστραπιαία, με όλα τα παιδιά από όλα τα σχολεία να διαμαρτύρονται, απαιτώντας την απελευθέρωση του νεαρού.

Όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ανήλικο, η στάση τους άλλαξε. Τον μετέφεραν στο τμήμα, όπου δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, και αφέθηκε ελεύθερος, όπως εξηγεί στο Cretalive, η διευθύντρια του σχολείου και συνοδός στην εκδρομή, Δέσποινα Πρίμπου.

Αξιοσημείωτη, πάντως, ήταν η στάση της ελληνικής πρεσβείας στην Πράγα, καθώς υπάλληλος της πρεσβείας που απάντησε στο τηλεφώνημα εκ μέρους του σχολείου, περίπου στις 03.00 τα ξημερώματα, απάντησε – τουλάχιστον – απότομα και παρέπεμψε να τηλεφωνήσουν ξανά …στις 09.00 το πρωί!

Σε επικοινωνία του cretalive με τον Δήμαρχο Ανωγείων, ο κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, επιβεβαίωσε την πληροφορία, υπογραμμίζοντας ότι το σχολείο επέστρεψε από την εκδρομή, και αναμένει πλήρη ενημέρωση από την Διευθύντρια του σχολείου..

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης…

Πηγή: Cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook