Αντιδράσεις για τη σουηδική διαφήμιση που προσβάλλει την Κρήτη

αντιδράσεις-για-τη-σουηδική-διαφήμισ-56383

soydia δυσφημισηΘύελλα αντιδράσεων τόσο από επαγγελματίες όσο και από κατοίκους της Κρήτης έχει προκαλέσει συκοφαντική διαφήμιση σουηδικού ψυχαγωγικού πάρκου που καλεί τους Σουηδούς να μην ταξιδέψουν στο νησί γιατί δεν θα είναι χαρούμενα.

«Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg» γράφει η λεζάντα της διαφήμισης, η οποία προβάλει την εικόνα ενός αγοριού που κλαίει.

Αμεση ήταν η αντίδραση των ξενοδόχων του νησιού που απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στη Σουηδική πρεσβεία. Μάλιστα η επιστολή κοινοποιήθηκε τόσο στο Υπ. Εξωτερικών καθώς όσο και στην Υπ. Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Σουηδία.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους οι ξενοδόχοι αναφέρουν:

«Με μεγάλη λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι το ψυχαγωγικό πάρκο Liseberg στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας έχει αναρτήσει αφίσα γράφοντας: «Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg»».

Ως Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, εκπροσωπώντας τον σημαντικότερο προορισμό των Σουηδών, διαμαρτυρόμαστε για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του συγκεκριμένου ψυχαγωγικού πάρκου και ζητάμε τη βοήθεια σας, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η δυσφήμιση. Είναι γνωστό ότι οι δεσμοί Ελλάδας Σουηδίας, και ιδιαίτερα της Κρήτης και του Νομού Χανίων είναι πολύ ισχυροί και σε καμία περίπτωση τέτοιες κακόβουλες ενέργειες δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο λαών. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας πάνω στο θέμα».

Στο μεταξύ την άμεση παρέμβαση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη προκάλεσε η διαφήμιση-πρόκληση από πλευράς Σουηδίας και δη σουηδικής επιχείρησης που έχει βάλει στόχο να αποτρέψει όσο τον δυνατόν περισσότερους τουρίστες να επισκεφτούν το νησί, με την Υπουργό να χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων το συγκεκριμένο διαφημιστικό μήνυμα ως μια άτυχη και κακόγουστη καμπάνια ιδιωτικού φορέα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η κ Κεφαλογιάννη ή οποία μάλιστα τυγχάνει από χθες να βρίσκεται στη Στοκχόλμη αναφέρει :

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την προσπάθεια ψυχαγωγικού πάρκου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, να προσελκύσει πελάτες χρησιμοποιώντας αρνητικά έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, όπως είναι η Κρήτη. Η συγκεκριμένη ενέργεια προκαλεί την εύλογη δυσαρέσκεια μας και για το λόγο αυτό είμαστε σε επαφή με την πρεσβεία μας στη Σουηδία, η οποία έχει ήδη προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες. Θεωρούμε το διαφημιστικό μήνυμα μια άτυχη και κακόγουστη καμπάνια ιδιωτικού φορέα.

Η Ελλάδα στη Σουηδία έχει πολύ καλή εικόνα. Χιλιάδες Σουηδοί επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας. Σήμερα βρίσκομαι στη Στοκχόλμη προκειμένου να ενισχύσω ακόμη περισσότερο αυτό το τουριστικό ρεύμα, καλώντας τους Σουηδούς να απολαύσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.»

 

2 thoughts on “Αντιδράσεις για τη σουηδική διαφήμιση που προσβάλλει την Κρήτη

  1. Βάι βάι βάι!

    Σούργελα, κουτοί, χαζοί, πικραμένοι, φρενοβλαβείς, άπαντες οι εθνικόφρονες/εθνικόπορδες ντε, πώς και γίνατε θύματα της μικρόπνοης πολιτικής της Ωραίας Όλγας; [Και μετά αναρρωτιέστε και για την ιστορικότητα της αιτίας του Τρωικού Πολέμου, την ..Ωραία Ελένη!]

    Δεν καταλάβατε ότι η Ελλάς διαφημίζεται θετικά; Σου λέει: αφού το κωλόπαιδο δεν σ’αφηνει ν’απολαύσεις «χαβιάρι (Κρήτη/Ελλάδα)», δεν πειράζει! Ας μπουχτίσει με fishsticks της οκάς (Λίσεμπεργκ)…

    Όσοι ακόμα δεν καταλάβατε την χαζομάρα της Ολγίτσας και του [ακριβοπληρωμένου!] επιτελείου της, δεν πειράζει: φάτε λίγη Μαγιόρκα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook