Ανοιχτή επιστολή στον δήμο Χανίων για το στολισμό του εμπορικού κέντρου

ανοιχτή-επιστολή-στον-δήμο-χανίων-για-14736

chania nyxtaΚύριε Δήμαρχε και δημοτικοί σύμβουλοι,

Τα χειρότερα από ψυχολογικής πλευράς -συνέπεια της οικονομικής κατάστασης- Χριστούγεννα για τους Έλληνες έφτασαν

Ως έμποροι των Χανίων, βιώνουμε και εμείς πολύ έντονα την κρίση και περιμένουμε με αγωνία τις γιορτινές μέρες για να εισπράξουμε λίγα παραπάνω χρήματα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες που θα μας βοηθήσουν να κρατηθούμε όρθιοι για το επόμενο διάστημα.

Για να στηρίξουμε αυτή μας την προσπάθεια και παρά την οικονομική μας δυσχέρεια, φροντίσαμε να στολίσουμε τα μαγαζιά μας και να φορέσουμε το γιορτινό μας χαμόγελο για να υποδεχτούμε τους Χανιώτες και αν μπορούμε, να τους κάνουμε να ξεχαστούν για λίγο από τα προβλήματα που βιώνουν.

Σε αυτή μας την προσπάθεια, ευελπιστούσαμε σε μια στοιχειώδη στήριξη από τον Δήμο Χανίων μέσω του στολισμού της πόλης.

Δυστυχώς οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν…

Ο Δήμος Χανίων αντί να συμβάλλει στο εορταστικό κλίμα, πράττει ακριβώς το αντίθετο: Συμβάλλει στο κλίμα μιζέριας και κακής ψυχολογίας που θέλαμε να διώξουμε για λίγες ημέρες. Πως το καταφέρνει αυτό?

Αρκεί μια ματιά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να αντιληφθεί κανείς την “φτώχια” του στολισμού και την έλλειψη οιουδήποτε σχεδιασμού και πρόθεσης για βελτίωση της εικόνας της πόλης κατά τις γιορτινές μέρες ( σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ούτε καν η μπάντα του Δήμου δεν θα παιανίσει φέτος).

Σε σχετική ερώτηση του εμπορικού συλλόγου προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, η απάντηση ήταν κοφτή και ξεκάθαρη. Λεφτά για στολισμό δεν υπάρχουν.

Κε Δήμαρχε, οι Χανιώτικες επιχειρήσεις συμβάλλουν σημαντικά στον προυπολογισμό του Δήμου αποδίδοντας δημοτικά τέλη για τους εσωτερικούς & εξωτερικούς χώρους που χρησιμοποιούν και θα περίμενε κανείς να τους το ανταποδίδατε κατ’ελάχιστο αυτό.

Το ποσό το οποίο πιστεύαμε ως σύλλογος ότι θα ήταν αρκετό ήταν περίπου 15.000€ και γνωρίζουμε ότι αναλόγου ύψους ποσά ( αλλά και πολύ μεγαλύτερα) έχουν διατεθεί σε πάρα πολλές άλλες δραστηριότητες και ενέργειες του Δήμου Χανίων που κατά την προσωπική μου άποψη ήταν μικρότερου κοινωνικού βεληνεκούς και απόδοσης.

Το θέμα θα έπρεπε – τουλάχιστον -να είχε τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να τοποθετούνταν οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι παρατάξεις για αυτό.

Για άλλη μια φορά οι Χανιώτες έμποροι βιώνουν την έλλειψη της πολιτείας που έως τώρα εκφραζόταν κυρίως μέσω των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας, να όμως που και η τοπική δημοτική εξουσία, ακολουθεί την ίδια γραμμή…

ΥΣ(1). Οι οδοί Μουσούρων & Αρχοντάκη έχουν στολιστεί και επενδυθεί μουσικά από τους επιχειρηματίες αυτών των οδών.

ΥΣ(2), Ο μοναδικός δρόμος που έχει παραπάνω στολισμό από τους υπόλοιπους είναι το τμήμα της οδού Κυδωνίας μπροστά από το Δημαρχείο εώς την συμβολή με Αποκορώνου…

Χρόνια πολλά και καλύτερη χρονιά (από τις προηγούμενες), σε όλους.

Παναγιώτης Ζερβουδάκης

Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΧ & Ε.Σ.Χ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook