Αναιδέστατοι! Δυο αδέρφια επιχειρηματίες, έπαιρναν την σύνταξη της νεκρής μητέρας τους!

αναιδέστατοι-δυο-αδέρφια-επιχειρημα-48237

ika__mainΆλλη μια υπόθεση με σύνταξη του ΙΚΑ απασχολεί σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Αυτή τη φορά, αφορά δύο επιχειρηματίες του Ηρακλείου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι από το 2008, έως το 2011 έπαιρναν τη σύνταξή της νεκρής μητέρας τους,  χωρίς να ενημερώσουν το ίδρυμα, ζημιώνοντας το με 12.000 ευρώ!

‘Όταν το ΙΚΑ άρχισε να δραστηριοποιείται και να κυνηγά υποθέσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων, οι δύο επιχειρηματίες έστειλαν εξώδικο, ζητώντας από το ίδρυμα να τους γνωστοποιηθεί το ποσό, δεσμευόμενοι ότι θα έβαζαν τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κάτι που σύμφωνα με τη δικηγόρο του ΙΚΑ, Αίγλη Δάφνη, δεν έγινε ποτέ.

Το ΙΚΑ προχώρησε σε δέσμευση των καταθέσεων των δύο αδελφών, όμως μόνο ένας λογαριασμός περιείχε 10.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δεν μπορούσαν να «μετακινηθούν», καθώς ήταν στα ονόματα των επιχειρηματιών και όχι της θανούσης και έπρεπε να δοθεί άδεια.

Οι επιχειρηματίες ζήτησαν ρύθμιση της οφειλής, αλλά ούτε και σε αυτή ήταν συνεπείς, οπότε το θέμα έφτασε σήμερα στη δικαστική αίθουσα.

Οι επιχειρηματίες δεν παρέστησαν και δια του δικηγόρου τους, δήλωσαν ότι δεν είχαν σκοπό να ζημιώσουν το ίδρυμα, όμως το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή 15 μηνών στον καθένα, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook