Αμερικανικά πολεμικά πλοία σε Ρόδο και Σούδα | Εσείς μας λείπατε… | Photos

αμερικανικά-πολεμικά-πλοία-σε-ρόδο-κα-61344

souda 2Στο λιμάνι της Σούδας και της Ρόδου κατέπλευσαν τις τελευταίες ημέρες τρία, τουλάχιστον, πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, στο πλαίσιο προφανώς των μέτρων επιφυλακής που έχει θέσει η Ουάσιγκτον τις ένοπλες δυνάμεις τους προκειμένου να επέμβουν εάν υπάρξει ανάγκη επέμβασης τους είτε στην Συρία είτε – το πιθανότερο- στη Λιβύη λόγω απειλής κατά του διπλωματικού τους προσωπικού στη χώρα αυτή.

Λίγους μήνες μετά την αιματηρή επίθεση ενάντια στο προξενείο της στην Βεγγάζη  ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου κ. Τζορτζ Λιτλ δήλωσε΅:

«Είμαστε έτοιμοι ν’ απαντήσουμε εάν επιδεινωθούν οι συνθήκες, ή όταν μας το ζητήσουν. Έχουμε μετακινήσει στρατιωτικό προσωπικό κι εξοπλισμό».

Οι στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν σταλεί για να ασφαλίσουν τοπικούς διπλωμάτες, ή για να καλύψουν τυχόν απομάκρυνση Αμερικανών διπλωματών, βρίσκονται σε ετοιμότητα άμεσης επέμβασης στην βάση της Σιγκονέλα, στη Σικελία, πρόσθεσε ο κ. Λιτλ.

Bradley Visits Crete

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως ένα τμήμα των δυνάμεων αυτών προέρχεται από την βάση Μορόν στην Ισπανία, όπου είχε μεταφερθεί πρόσφατα μία μονάδα 500 πεζοναυτών με αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως MV-22 Osprey, καθώς και αεροσκάφη ανεφοδιασμού.

Ωστόσο παρόλο που δεν αναφέρθηκε  η χρονική σύμπτωση παρουσίας πρόσθετου αριθμού πολεμικών στην Σούδα – και στην Ρόδο – εκτιμάται αρμοδίως ότι αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου επιφυλακής ή υποστήριξης επιχειρήσεων που καταρτίζουν οι ΗΠΑ.

ship1

Στην Σούδα κατέπλευσαν λοιπόν τις προάλλες οι φρεγάτα USS Samuel B. Roberts (FFG 58) και USS Robert G. Bradley (FFG 49) που επισήμως ανακοινώθηκε πως υποστηρίζουν τις θαλάσσιες επιχειρήσεις ασφαλείας του 6ου Αμερικανικού Στόλου στην περιοχή ευθύνης του.

ship2

Τα πλoία ανεφοδιάστηκαν συστηματικά στην Σούδα, ενώ έγιναν και συγκεντρώσεις προσωπικού όπου μίλησε , στο πλαίσιο περιοδείας του, και ο διοικητής της Destroyer Squadron 60 (DESRON 60), κυβερνήτης John Esposito.που ανήκουν τα πλοία. Λίγες ημέρες νωρίτερα κατέπλευσε στην Ρόδο και το αντιτορπιλικό USS Mahan (DDG 72) που άλλαξε διοίκηση.

Πηγή: onalert

One thought on “Αμερικανικά πολεμικά πλοία σε Ρόδο και Σούδα | Εσείς μας λείπατε… | Photos

  1. AΣΑΝΤ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΦΑΞΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ[ΟΠΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ] ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..ΑΣΑΝΤ ΑΝΤΕΞΕ ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook