Αλεξάκης | «Να παρέμβει ο Εμπορικός Συλλόγος και ο Μαργαρώνης για να μην ανοίξει κανείς την Κυριακή»

αλεξάκης-να-παρέμβει-ο-εμπορικός-συλ-58612

ALEXAKIS_INKAΠαρέμβαση από τον Εμπορικό Σύλλογο και τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ κ. Μαργαρώνη, που όπως είπε συντονίζει την όλη κατάσταση, έχει ζητήσει ο πρόεδρος του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΙΝΚΑ Χανίων Κ. Απόστολος Αλεξάκης, προκείμενου να μη ανοίξουν τα καταστήματα, αλλά και οι πολυεθνικές την Κυριακή.

Ο κ. Αλεξάκης μιλώντας στον SUPERFM 89.6 είπε μεταξύ άλλων πως απορεί για το ποιο αρρωστημένο μυαλό παίρνει αυτές τις αποφάσεις, και τόνισε πως «επικοινώνησα με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους ζήτησα να παρέμβουν για να μην ανοίξει κανείς. Περιμένω απάντηση από τον κ. Μαργαρώνη ο οποίος συντονίζει.»

Ο πρόεδρος των super markets ΙΝΚΑ ανέφερε πως οι μικροί θα πρέπει να επιβιώσουν, αλλά σε περίπτωση που ανοίξουν όλοι «θα ανοίξουμε κάποια μαγαζιά με προσωπικό που έχει ανάγκη για να εργαστεί. Ξεκαθάρισε επίσης πως η μισθοδοσία θα είναι αυτή που προβλέπει ο νόμος, και σαφέστατα τόνισε πως αν ο Εμπορικός Σύλλογος πείσει τους υπόλοιπους να μην ανοίξουν τότε και το ΙΝΚΑ θα παραμείνει κλειστό.

Τέλος ο κ. Αλεξάκης επεσήμανε πως αν τηρηθούν τα όσα προβλέπει ο νόμος για τις αμοιβές των εργαζομένων τις Κυριακές δεν συμφέρει κανέναν για να ανοίξει. « Μόνο η μισθοδοσία ανεβαίνει κατά 25%. Οι πολυεθνικές που απασχολούν τετράωρα τους εργαζόμενους θα εκμεταλλευτούν την όλη κατάσταση.»

Ακούστε το ηχητικό:

2 thoughts on “Αλεξάκης | «Να παρέμβει ο Εμπορικός Συλλόγος και ο Μαργαρώνης για να μην ανοίξει κανείς την Κυριακή»

  1. Καλός είναι κι αυτός !!! Το 1999 κυνηγούσαμε με το Σωματείο εργαζομένων τον πρόεδρο του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΙΝΚΑ Χανίων κ. Απόστολος Αλεξάκη με τον Εισαγγελέα για να κλείσει το ΙΝΚΑ στον Πλατανιά, που το άνοιγε Κυριακές κι έβαζε τους εργαζόμενους να δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα! Και τώρα αυτά που λέει είναι «τραβάτε με κι ας κλαίω» !!! Τους εργαζόμενους λέει σκέφτεται, «που έχουν ανάγκη να δουλέψουν» (!) Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να ξεκουράζονται μιά μέρα τη βδομάδα, να γεμίζουν τις μπαταρίες τους… Έχουν ανάγκη προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής… Και για όσους δεν το ξέρουν, το Εργατικό Κέντρο μαζί με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, έχουν προκηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ την Κυριακή, μεθαύριο, για όλους τους εμποροϋπαλλήλους και εργαζομένους στα καταστήματα. Κι αν η Κυριακή δεν είναι πλέον Αργία, είναι Απεργία !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook