Αισιοδοξία Αρναουτάκη για την απορρόφηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ

αισιοδοξία-αρναουτάκη-για-την-απορρό-19230

arnaoutakis«Το 2013 θα είναι η καλύτερη χρονιά για την Κρήτη σ’ επίπεδο απορροφήσεων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου (2007- 2013).»

Αυτό τόνισε σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο κ. Αρναουτάκης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία (Περιφέρειας- Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής- φορέων υλοποίησης έργων και αναδόχων), αποτέλεσμα της οποίας ήταν να ξεπεραστεί ο στόχος των απορροφήσεων κατά 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Αρναουτάκη, «οι στόχοι της Περιφέρειας Κρήτης δεν σταματούν εδώ, καθώς το 2013 η πήχης ανεβαίνει στα 110 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ.»

Ο κ. Αρναουτάκης έκανε ειδική αναφορά στα κονδύλια που απορρόφησε η Κρήτη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,τα οποία χαρακτήρισε προσθετικούς πόρους. «Κλείσαμε το 2012 απορροφώντας από περισσότερα από 50 εκατομμύρια Ευρώ.

Εκτός από τα 110 εκατομμύρια Ευρώ που πρέπει ν’ απορροφήσουμε και αυτό θα φανεί στο τέλος του χρόνου, πρέπει να δούμε και τις διαδικασίες ένταξης νέων έργων στη νέα προγραμματική περίοδο που ξεκινά το 2014.

Επίσης, το 2013 αποδεικνύεται καθοριστικό και για τα έργα του ΟΣΑΠΥ που εκτελούν οι Δήμοι και έχουν μείνει πίσω.

Τα έργα αυτά, ξεπερνούν τα 240 σ’ επίπεδο Κρήτης και το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα ενταχθούν στα προγράμματά μας.»

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης, τόνισε πως, «το πρόγραμμα της Κρήτης είναι αρκετά υγιές, υπό την έννοια ότι από το 3ο ΚΠΣ δεν μεταφέραμε έργα στο ΕΣΠΑ, όπως επίσης θα προσπαθήσουμε να μη μεταφέρουμε έργα από το ΕΣΠΑ στη νέα προγραμματική περίοδο.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook