Αγρότες στη Σούδα πιέζουν για αναχώρηση του πλοίου σήμερα!

αγρότες-στη-σούδα-πιέζουν-για-αναχώρη-28140

ANEK LINES ELYROSΣτο λιμάνι της Σούδας έφτασαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα αγρότες από την Κουντούρα, τα Φαλάσαρνα το Λαφονήσι, και την ευρύτερη περιοχή της Κισάμου με σκοπό να ασκήσουν πιέσεις ώστε να φύγει σήμερα πλοίο από τα Χανιά μεταφέροντας ευπαθή προϊόντα στον Πειραιά.

Στο πλευρό των αγροτών στο λιμάνι βρίσκεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης ο οποίος από το πρωί είχε διαδοχικές συσκέψεις στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει τόσο με την ΑΝΕΚ όσο και με τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βολουδάκη καθώς και με φορείς του Υπουργείου Ναυτιλίας σε μια προσπάθεια να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία των αγροτών που ζητούν απεγνωσμένα να φύγει πλοίο και από τα Χανιά, όπως έγινε το βράδυ της Κυριακής με το πλοίο «Φαιστός» που αναχώρησε με περίπου 100 νταλίκες από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τον Πειραιά.

Voulgarakis1Ο κ. Βουλγαράκης λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι επικοινώνησε με τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Δεικτάκη σχετικά με τις καταγγελίες αγροτών από τα Χανιά ότι συνάδελφοί τους από το

Ηράκλειο και Λασίθι που ήταν στο λιμάνι δεν άφησαν ούτε ένα απο τα φορτηγά με κηπευτικά των Χανίων να μπούν στο πλοίο με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση με Χανιώτες αγρότες.

Ο κ. Δεικτάκης διαβεβαίωσε τον κ. Βουλγαράκη ότι δεν υπήρξε διακριτική μεταχείριση των αγροτών αλλά κρατήθηκε προτεραιότητα ανάλογα με την ώρα άφιξης στο λιμάνι.

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πλοίο Φαιστός να φύγει σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου με σκοπό να αναχωρήσει εκ νέου το βράδυ της Τρίτης, μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα της Κρήτης στον Πειραιά.

Σε τέτοια περίπτωση εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η φόρτωση του πλοίου προκειμένου να αποφευχθοούν τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Καταγγελία της ΠΝΟ για την αναχώρηση του πλοίου από την Κρήτη

Την ίδια ώρα από τις 5 το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών και του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κώστα Μουσουρούλη με στόχο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και να λήξει η απεργία.

Πάντως, οι ναυτεργάτες εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο αίτημά τους για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και πληρωμή των δεδουλευμένων, ενώ καταγγέλλουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, με αφορμή το δρομολόγιο του πλοίου «Φαιστός Παλλάς» από το Ηράκλειο της Κρήτης στον Πειραιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook