Όχι στο ξεπούλημα του λιμανιού Σούδας

όχι-στο-ξεπούλημα-του-λιμανιού-σούδας-4840

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Σούδας απόψε, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων ομοφώνησαν στη δημιουργία ενός ακόμα αντιστασιακού θύλακα, αυτή τη φορά ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού της Σούδας και όλων των λιμανιών.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να ακουστούν οι θέσεις του σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας, αλλά και να κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία για να υπερασπιστεί το λιμάνι της, μίλησε η καθηγήτρια του ΕΜΠ και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού του Δήμου Αθηναίων «Ανοιχτή Πόλη» Ελένη Πορτάλιου, ενώ με παρεμβάσεις τους, απλοί πολίτες, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και άλλων φορέων, αλλά και εκπρόσωποι του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου που χαιρέτησαν την εκδήλωση, έκαναν σαφές, πώς σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουν το καταστρεπτικό ξεπούλημα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ οργανώνεται η κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ κατά του ξεπουλήματος. Ετσι πέρα από τη δουλειά που θα γίνει για την τεκμηρίωση της προσφυγής, αποφασίστηκε η δημιουργία κίνησης για την υπεράσπιση του λιμανιού, η οποία θα είναι ανοιχτή, σε φορείς και πολίτες που θα θελήσουν να συμμετάσχουν.

Να σημειωθεί πως παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Σούδας Γιάννης Περάκης ο οποίος κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για την κατεύθυνση των κινητοποιήσεων, απορρίπτοντας την πρόταση του Δημάρχου Χανίων κ. Σκουλάκη για τη δημιουργία διαδημοτικού λιμενικού ταμείου ως «ανεφάρμοστη, έωλη νομικά και καταστρεπτική για το λιμάνι».

Πηγή: Πολίτης των Χανίιων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook