Όχι στα νέα μέτρα …

όχι-στα-νέα-μέτρα-5984

Με συγκεντρώσεις και πορείες οι εργαζόμενοι και στα Χανιά εξέφρασαν σήμερα την αντίδρασή τους στο πολυνομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση αλλά και στην κατάθεση του προϋπολογισμού.

Η απεργιακή συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου της πόλης, στην οποία συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των φορέων, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και η αντίστοιχη που οργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία 1866.

«Αντίσταση του λαού ώστε να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα μέτρα», ήταν το κεντρικό σύνθημα του ΠΑΜΕ, τα μέλη του οποίου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους των Χανίων με κατάληξη την Αντιπεριφέρεια.

Μετά τους χαιρετισμούς από εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων, ακολούθησε πορεία στο κέντρο των Χανίων με τελικό προορισμό επίσης την Αντιπεριφέρεια.

«Οι εργαζόμενοι και με τη σημερινή τους κινητοποίηση λένε «όχι» στα μέτρα που προωθούνται», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Δημήτρης Κορναράκης.

Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου τα καταστήματα ήταν ανοικτά, ωστόσο σε πολλά από αυτά έμποροι είχαν κρεμάσει μαύρες κορδέλες.

Κλειστά παρέμειναν τα φαρμακεία της πόλης και η εξυπηρέτηση όσων είχαν ανάγκη από φάρμακα γινόταν από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων μέλη της ΠΑΣΠ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους και στο παγκρήτιο συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης στο Ηράκλειο, για το οποίο λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 2 μετά το μεσημέρι από το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης καθηγητές και δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενώ από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι οι δικηγόροι των Χανίων θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό του δικαστικού μεγάρου.

Το ΠΑΜΕ οργανώνει στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης νέα συγκέντρωση στην πλατεία 1866

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook