Όταν ο κάθε γιδοβοσκός, το παίζει… πιλότος στην Εθνική

όταν-ο-κάθε-γιδοβοσκός-το-παίζει-πιλό-100826

481troxaia atiximataΜε αφορμή το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δύο συμπολιτών μας, η προσωπική εμπειρία ενός οδηγού, μας υπενθυμίζει ότι φταίνε και οι δρόμοι, όχι όμως μόνο αυτοί…

Ζητώ συγνώμη καταρχήν από τους πραγματικούς πιλότους. Θα σας πω μια ιστορία, όχι και τόσο ευχάριστη. Μια ιστορία που ξεκάθαρα δείχνει την παντελή έλλειψη παιδείας και σεβασμού. Την έλλειψη σεβασμού στην ίδια την ζωή!

Οδηγώ επιστρέφοντας από Χανιά. Φάλαγγα λόγω αυξημένης κίνησης. 80 km/h. Στο ύψος του Ρεθύμνου έχω μπροστά μου ένα μαύρο αγροτικό. Μάρκας μετά συγχωρήσεως… «ζωοκλεπτικό», χωρίς λοιπές διευκρινίσεις. Ο οδηγός με ύφος πιλότου F16 (τουλάχιστον).

Τήρηση ΚΟΚ (αστεία πράγματα). Τα παράθυρα ανοικτά, και τα δύο. Μέσα στο αγροτικό συνεπιβάτες δύο παιδάκια, ζευγαράκι, ηλικίας όχι πάνω από 6 χρόνων. Και τα δύο χοροπηδούσαν στα καθίσματα. Για ζώνες, αστεία πράγματα. Το ένα κρέμονταν από το παράθυρο του συνοδηγού! Αυτό που με εξόργισε ήταν η εγκληματική απάθεια του οδηγού, συγνώμη πιλότου!

Ανατρίχιασα στην ιδέα, ότι ένα απλό «σαμαράκι», από αυτά που συναντούμε κατά χιλιάδες στους καλοφτιαγμένους και τελευταίας λέξης της τεχνολογίας και προδιαγραφών Ελληνικούς δρόμους, θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο! Δεν θέλω να το σκέπτομαι!

Αναβοσβήνω τα φώτα, ΧΑΜΠΑΡΙ ο πιλότος! Πατώ την κόρνα, ΧΑΜΠΑΡΙ ο πιλότος! Είμαι σίγουρος ότι όσοι διαβάζετε αυτές τις αράδες έχετε εξίσου εξοργιστεί! Ανατριχιάζω που το σκέπτομαι! Όταν δεν σέβεσαι, πιλότε, την ζωή των ίδιων σου των παιδιών……………………..

Έχετε εξοργιστεί, το ξέρω. Φανταστείτε εμένα που τον είχα μπροστά μου. Μα ούτε τα παιδιά του!……και είμαι σίγουρος, ότι αν σταματούσε και του μιλούσα, η κλασική ατάκα που σε αυτές τις περιπτώσεις λέγεται: «κι εσένα τι σε νοιάζει, δικά σου είναι;» Καλημέρα ή μάλλον…Καληνύχτα…….

Δημ. Μ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook