Όπλα,εκρηκτικά,τζόγος και ..χρέη προς το δημόσιο | Χοντρές δουλειές για την Αστυνομία

όπλαεκρηκτικάτζόγος-και-χρέη-προς-το-12724

Συνελήφθη χθες στον Άγιο Νικόλαο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου, 31χρονος ημεδαπός για κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατά την οποία διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες του 31χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένα (1) πιστόλι των 9mm Ένα (1) βραδύκαυστο φυτίλι μήκους εκατόν τριάντα (130) cm.
  • Μία (1) αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε τριακόσια (300) γραμμάρια αμμωνιοδυναμίτιδας
  • Ένα (1) κυνηγετικό όπλο (δίκαννο) χωρίς άδεια
  • Ένα (1) κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού

Επίσης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ο 46χρονος ιδιοκτήτης της καραμπίνας, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του 31χρονου, για μη τήρηση των όρων κατοχής και αποθήκευσης κυνηγετικών όπλων.

Ο συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Επίσης συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, 66χρονος ημεδαπός, επιχειρηματίας, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 119.000 χιλιάδων ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ εννέα συλλήψεις και κατασχέσεις μαρκών που αντιστοιχούν σε 8.000 ευρώ προχώρησε η αστυνομία σε καφετέρια των Χανίων η οποία είχε μετατραπεί σε χαρτοπαικτική λέσχη.

Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Χανίων μια γυναίκα , ηλικίας 39 ετών, ως προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος – καφετέριας και οκτώ πελάτες του καταστήματος, ηλικίας από 23 έως 63 ετών, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια . Αναζητείται 41χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, για την πάταξη του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιχνιδιών , κατελήφθη η 39χρονη ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, να έχει επιτρέψει και να συνδράμει τους υπόλοιπους δράστες, να διενεργούν το τυχερό και απαγορευμένο χαρτοπαίγνιο «ΠΟΚΑ» στην Αμερικάνικη παραλλαγή του «TEXAS HOLDEM POKER» με χρήματα και χαρτοπαικτικές μάρκες διαφόρων χρωματισμών οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

  •  Τετρακόσιες εβδομήντα (470) χαρτοπαικτικές μάρκες διαφόρων χρωματισμών, οι οποίες αντιστοιχούσαν, στο χρηματικό ποσόν των οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ,
  •  Σαράντα οκτώ (48) κυτία με τραπουλόχαρτα και
  •  Το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων εξήντα πέντε (565) ευρώ, προερχόμενο από τη διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού.

Τα ανευρεθέντα χρήματα και αντικείμενα κατασχέθηκαν. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook