«Όλοι έξω» | Ορίστηκε δικάσιμος για Χρυσαυγίτες και μελών αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων

όλοι-έξω-ορίστηκε-δικάσιμος-για-χρυ-46063

dikastirioΕλεύθεροι αφέθηκαν τελικά όλοι οι συλληφθέντες, οι οποίοι χθες συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν τόσο στο κέντρο των Χανίων, όσο και στο Ενετικό λιμάνι της πόλης.

Πρόκειται για μέλη της Χρυσής Αυγής καθώς και μέλη αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων,που πέρασαν την πόρτα του Εισαγγελέα, ο οποίος του όρισε τακτική δικάσιμο.

Στο μεταξύ, διακριτική εξακολουθεί να είναι σήμερα η παρουσία της αστυνομίας σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων, καθώς το πρωί πραγματοποιήθηκαν πορείες συμπαράστασης.

Όλες οι πλευρές που ενεπλάκησαν στα επεισόδια εξέδωσαν ανακοινώσεις για το περιστατικό.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

«Οργανωμένη επίθεση ΚΚεδων και αριστεριστών κατά μελών της Χρυσής Αυγής σε κεντρικό σημείο των Χανίων σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα. Πάνω από 50 κοπρόσκυλα των προδοτικών και αφελληνισμών συμμοριών (κκε – ανταρσύα) εισέβαλαν σε καφετέρια που καθόταν μικρή ομάδα Συναγωνιστών.

Παρά την αριθμητική τους υπεροχή, παρά την αναίτια και ξαφνική επίθεση, οι μπολσεβίκοι έγιναν σύντομα καπνός και ακόμα τρέχουν.

Όταν είδαν ότι απέτυχαν με τη βία και την τρομοκρατία, κάλεσαν την αστυνομία! Λίγο αργότερα έφτασαν στο σημείο πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε προσαγωγές Συναγωνιστών, ενώ απλά παρακολουθούσαν τους ΚΚΕδες να συνεχίζουν να προπηλακίζουν και να υβρίζουν πολίτες στο κέντρο της πόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ηθικός αυτουργός της επίθεσης είναι γνωστή δημοσιογράφος των Χανίων, με μόνιμη εμπλοκή στις παράνομες αντισυγκεντρώσεις κατά της τοπικής μας οργάνωσης. Αυτή τη στιγμή κατόπιν μηνύσεων από ψευδομάρτυρες έχουν συλληφθεί 3 μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι Συναγωνιστές απάντησαν και αυτοί με μηνύσεις έναντι των προσώπων που τους επιτέθηκαν.

Επίσης με νεότερη ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή καλεί » κάθε σκεπτόμενος αντικομμουνιστής πολίτης, στο γραφείο της Τ.Ο Χανίων στις 10 το πρωί. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούμε στους τρεις Συναγωνιστές που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από 50 παρακρατικούς αριστεριστές.

H Χρυσή Αυγή ζητά να κλείσουν τα γραφεία/ορμητήρια του ΚΚΕ στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα. Το αιματοβαμμένο σφυροδρέπανο είναι απαγορευμένο σύμβολο μίσους αλλά στην Ελλάδα χαίρει εκτιμήσεως από το σύστημα. Οι φασίστες νοσταλγοί του Στάλιν και του Τσαουσέσκου δεν έχουν καμιά θέση στις γειτονιές μας.»

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

“Καταγγέλλουμε στο Χανιώτικο Λαό τη ναζιστική Χρυσή Αυγή που ακόμη μια φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης 2/4/13, γνωστά μέλη και στελέχη της ΧΑ περιφέρονταν σε κατάσταση μέθης στους δρόμους των Χανίων.

Όταν έφτασαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με περίσσια θρασυδειλία επιτέθηκαν σε μετανάστες και άρχισαν να τους γρονθοκοπούν. Την ίδια ώρα βέβαια δεν έλειψαν οι ναζιστικοί χαιρετισμοί και οι εναγκαλισμοί με Aμερικανονατοϊκούς στρατιώτες.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο παλιό Λιμάνι όπου και ενεπλάκησαν με συγκεντρωμένους πολίτες που αντέδρασαν στην επίθεση ενάντια στους μετανάστες.

Σαν να μη τους έφτανε αυτό, η επίθεση τους συνεχίστηκε ενάντια σε εργαζόμενο σε καφετέρια. Ταυτόχρονα οι αστυνομία, αφού αρχικά κοιτούσε άπραγη μπροστά στις επαίσχυντες προκλήσεις των φασιστών, αποφάσισε προσχηματικά να τους προσαγάγει για να τους γλιτώσει από τη λαϊκή κατακραυγή.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή άμεσα πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της πόλης, για να αναδείξει το ρόλο της ΧΑ στο Χανιώτικο λαό.

Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να τους απομονώσει. Οι Xρυσαυγίτες είναι το μαστίγιο των μεγαλοεπιχειρηματιών, το μακρύ χέρι της καταστολής που το προορίζουν να χτυπήσει τους σκληρά εκμεταλλευόμενους, τους απεργούς εργάτες και μετανάστες, το ταξικό-λαϊκό κίνημα.

Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την επίθεση της ΧΑ και το λαό να τους βάλει εκεί που πρέπει, στο πιο σκοτεινό χρονοντούλαπο της ιστορίας”.

Η ανακοίνωση από το Στέκι Μεταναστών

«Το απόγευμα της Τρίτης 2/4 ομάδα γνωστών Χρυσαυγιτών των Χανίων αποφάσισαν να κάνουν επίδειξη «πατριωτισμού» ξυλοκοπώντας μετανάστες στην Αγορά. Στη συνέχεια θεώρησαν καλό να γιορτάσουν το «κατόρθωμά» τους σε καφετέρια στο παλιό λιμάνι. Ωστόσο, οι φασιστικοί τραμπουκισμοί δεν γίνονται εύκολα αποδεκτοί στη πόλη. Εξοργισμένοι αντιφασίστες πολίτες τους προπηλάκισαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο Xρυσαυγίτης Βλαμάκης, γνωστός για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τις υπερήφανες φωτογραφήσεις στο Νταχαου, κατέληξε στα νερά του λιμανιού.

Στη συμπλοκή τραυματίστηκε, από τους Xρυσαυγίτες, εργαζόμενος σερβιτόρος που προσπάθησε να αποτρέψει τα χειρότερα. Δασκάλα, η οποία είχε απειληθεί και εξυβριστεί από τους Xρυσαυγίτες, κατέθεσε μήνυση εναντίον τους . Στην Αστυνομία οδηγήθηκαν και τρεις χρυσαυγίτες οι οποίοι προχώρησαν σε μηνύσεις.

Οι Xρυσαυγίτες που συνήθως δηλώνουν έτοιμοι «να πάρουν την Πόλη και την Αγια-Σοφιά» καταγγέλλουν  ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η δασκάλα καθοδηγούσε και ευθύνεται για την επίθεση εναντίον τους.»

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική απειλή Χανίων

«Καταγγέλλουμε την προκλητική εμφάνιση ναζιστικού τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, την Τρίτη 2 Απρίλη στα Χανιά.

Νεοναζί τραμπούκοι με την καθοδήγηση των τοπικών φυρερίσκων τους και σε κατάσταση απόλυτης μέθης, νωρίς το απόγευμα στην οδό Αποκορώνου προπηλάκισαν λεκτικά νεολαίο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην πλατεία της Αγοράς, όπου προκαλώντας με ναζιστικούς χαιρετισμούς,
μετά από σφιχταγκαλιάσματα με νατοϊκούς στρατιώτες, γρονθοκόπησαν τρεις μετανάστες, 2 Μαροκινούς και 1 Αλβανό.

Η δολοφονική ομάδα συνέχισε την πορεία της προς το λιμάνι, όπου απωθήθηκε από συγκεντρωμένους αντιφασίστες και απλό κόσμο, με τον αρχηγό τους Βλαμάκη να καταλήγει στη θάλασσα,ενώ πρώτα είχαν διαλύσει καφετέρια και χτυπήσει σερβιτόρο με καρέκλα στο κεφάλι.

Οι προκλήσεις τους συνεχίστηκαν απειλώντας και βρίζοντας χυδαία την συνδικαλίστρια δασκάλα Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκλεγμένη στο Δ.Σ.του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ αλλά και καταθέτοντας μηνύσεις εναντίον αυτής και του σερβιτόρου!

Δεν θα επιτρέψουμε στα τσιράκια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων να παίζουν το παιχνίδι του Σαμαρά σε βάρος της αριστεράς, των συνδικάτων και των εργαζομένων,ντόπιων και μεταναστών, την ώρα που ετοιμαζόμαστε για ένα γύρο αγώνων ενάντια στα νέα Μνημόνια, τις περικοπές, τις απολύσεις και τα χαράτσια που ετοιμάζουν.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία εργαζόμενων, το ΠΑΜΕ, τους συλλόγους φοιτητών, όλους τους αντιφασίστες και να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μία αποφασιστική κινητοποίηση με απεργία απαιτώντας να κλείσουν τα ορμητήρια τρόμου των νεοναζί στα Χανιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook