Έχετε τρεις μέρες να τα βρείτε με τον Κουβέλη

έχετε-τρεις-μέρες-να-τα-βρείτε-με-τον-κο-3339

Ιδιαιτέρως ενημερωμένα εμφανίστηκαν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα τα μέλη του Euro Working Group τα οποία έδωσαν την τελευταία χρονική διορία μέχρι την Δευτέρα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με την ΔΗΜΑΡ για το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν άλλο πίσω στις αλλαγές στα εργασιακά και αυτό φάνηκε στην πρώτη παρουσίαση των μέτρων που έκανε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου ο οποίος επιστρέφει στην Αθήνα και θα ενημερώσει τον Γιάννη Στουρνάρα. Όπως ήταν φυσικό οι δύο τους βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή σε όλη σχεδόν την διάρκεια της συνεδρίασης.

Επίσης, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και το Eurogroup να δώσει ένα πρώτο «Ok» για την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της επιμήκυνσης συζητήθηκε και στην συνεδρίαση του Euro Working Group καθώς η τρόικα στην έκθεση αξιολόγησης προτείνει το πρόγραμμα να διαρκέσει μέχρι το 2016.

Εκλογές και επιμήκυνση θα μας στοιχίσουν 30 δισ. ευρώ

Πηγές από την Κομισιόν αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση του Euro Working Group παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία για το ελληνικό χρέος και το πόσο θα στοιχίσει η επιμήκυνση. Το 2020 το ελληνικό χρέος θα είναι στα 140 δισ. ευρώ, κάτι που το καθιστά μη βιώσιμο επαληθεύοντας με αυτό τον τρόπο τις προβλέψεις του ΔΝΤ. Η διετής επιμήκυνση, που όλα δείχνουν πως θα πάρει η χώρα μας μαζί με τις καθυστερήσεις που υπήρξαν λόγω των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, θα στοιχίσουν 30 δισ. ευρώ.

Την ουσιαστική πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στις συνομιλίες μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης, επιβεβαίωσε, από τις Βρυξέλλες, και ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν. Τόνισε, παράλληλα, ότι απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα προτού κλείσει η τελική συμφωνία.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις για επίτευξη συμφωνίας στην Αθήνα έως σήμερα το απόγευμα που συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας των χωρών της ευρωζώνης (Euroworking Group), ο Σάιμον Ο’ Κόνορ αρκέστηκε να πει τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε σημειώσει ουσιαστική πρόοδο. Μένουν μερικά ζητήματα να διευθετηθούν, προτού υπάρξει συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, ανάμεσα στην τρόικα και τις Ελληνικές Αρχές».

Πηγή: real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook