Έτσι «έστηνε την κομπίνα» και έκλεβε την εφορία ο Χανιώτης γιατρός

έτσι-έστηνε-την-κομπίνα-και-έκλεβε-τ-76260

fakelakiΣτα δίχτυα του ΣΔΟΕ έχει πέσει γιατρός των Χανίων, που διέθετε πολυιατρείο που εξυπηρετούσε αρκετές ειδικότητες ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του zarpa.gr είχε βρει τον τρόπο να αποκρύπτει τεράστιο μέρος των εισοδημάτων του παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες μέσω τουριστικών πρακτορείων σε τουρίστες από Σουηδία, Δανία, Γερμανία και Ολλανδία, αλλά και άλλες χώρες.

Η «κομπίνα» του Χανιώτη γιατρού ξεσκεπάστηκε μετά από εξονυχιστικό έλεγχο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο γιατρός ναι μεν εμφάνιζε μέρος των εισοδημάτων του από τους ασθενείς επισκέπτες στους οποίους παρείχε τις υπηρεσίες του εντός Ελλάδας, και οι οποίοι αναγκάζονταν να τον επισκεφθούν στο ιατρείο του αλλά «ξεχνούσε» να δηλώσει τα ποσά που εισέπραττε από το εξωτερικό από τις ασφαλιστικές εταιρείες των ασθενών του.

Τα ποσά αυτά κατατίθεντο από τις ασφαλιστικές εταιρείες σε λογαριασμούς του εξωτερικού που διέθετε ο αετονύχης γιατρός, τα οποία μάλιστα δεν δήλωνε στην εφορία και για τα οποία δεν φορολογούνταν.

Σημειώνεται δε, πως ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στον συγκεκριμένο γιατρό διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια, και ελέγχεται ένα διάστημα σχεδόν έξι-οκτώ ετών δηλαδή από το 2006 μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, έφτασαν στην αποκάλυψη της κομπίνας όταν επιχείρησαν διασταύρωση των στοιχείων των εσόδων που δήλωνε ο γιατρός, με στοιχεία που ζήτησαν από τις ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού για τα ποσά τα οποία κατέβαλαν ως έξοδα για την παροχή υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται επίσης πως το ΣΔΟΕ, προκειμένου να φθάσει στην άκρη του νήματος συνεργάστηκε με τις ανάλογες υπηρεσίες δίωξης οικονομικού εγκλήματος των χωρών από τις οποίες προέρχονταν οι πελάτες του γιατρού.

Από την συγκεκριμένη διασταύρωση προέκυψαν τεράστια χρηματικά ποσά τα οποία είχε λάβει ο Χανιώτης γιατρός και τα οποία είχε επιμελώς αποκρύψει.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΣΔΟΕ έχει επιβάλει πρόστιμα που πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ στον συγκεκριμένο γιατρό ενώ με αφορμή την εν λόγο ανακάλυψη οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλους γιατρούς που είχαν τέτοια ανάλογη δραστηριότητα.

 

One thought on “Έτσι «έστηνε την κομπίνα» και έκλεβε την εφορία ο Χανιώτης γιατρός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook